Tillbaka efter en fantastisk sportlovsresa till Prag och Sankt Anton i Österrike. Strålande sol varje dag, fantastisk skidåkning med många goda vänner och middagar (så ett par kilo upp får väl räknas till pluskontot). Kommer hem och det första en av familjemedlemmarna säger är att det är så dåligt väder. Egentligen inte så mycket att förfasa sig över eftersom det är så många svenskar reagerar. Men samtidigt så tråkigt att dra ner allt det positiva vi varit med om genom att klanka ner på något som inte går att påverka. Stämningen blir ju inte direkt bättre. Den här gången kan beteendet ursäktas genom att säga att det var ett barn som uttryckte väder-kommentaren, men det räcker att läsa lite på Facebook så återkommer liknande kommentarer titt som tätt av betydligt äldre och mognare individer (framför allt sommartid).

Tänker på hur vanligt det är att vi tar oss rätten att spy ut vår frustration på vår omgivning, och genom det också dra ner deras stämning. Istället för att hålla det för oss själva och försöka se positivt på tillvaron, vilket i alla fall jag tycker är ett betydligt trevligare förhållningssätt (om än inte alltid så lätt). Det här handlar inte om att vi inte får säga om vi upplever något som jobbigt eller tråkigt, utan om att det är så lätt att se negativt på det som egentligen inte spelar så stor roll. Som vädret.

Daniel Sköld skriver så bra idag om hur lätt vi låter oss påverkas av andra och att det vi tänker och tycker kanske inte helt är våra egna tankar. Att det är lätt att smittas av sin omgivning och att det negativa ofta smittas mest. Han ger tre bra uppdrag för veckan, bland annat:
“Fundera över vad DU delar med dig av för att göra din omgivning till en bättre plats. Är du gnällspiken eller glädjespridaren?

Mycket handlar om vem man vill vara, och vad man vill ge vidare. Om man vill vara en glädjespridare som ger positiva vibrationer till andra, så kan det vara läge att se på glaset som halvfullt istället för halvtomt, och att ett mulet väder faktiskt kan bli ett vackert väder med ett ljusare sinne.

Pin It on Pinterest

Share This