Vilket intryck ger du till dem du möter? Igår fick jag en wow-upplevelse när jag mötte Eva Swartz Grimaldi. En fantastisk klänning och ett stort leende, som gjorde mig nyfiken på mer.

Hur kan utbildningarna, forskningen och näringslivet närma sig varandra och samverka mer? Det var temat på gårdagkvällens alumndag på Stockholms Universitet, som jag modererade. Det blev en intressant diskussion med en mycket engagerad publik, 300 alumner på plats i Aula Magna, som kan sammanfattas med att det finns många idéer och viljor för att förbättra kontakten mellan universitetet och arbetslivet. Åsikterna om huruvida lärosätena är en skyddad verkstad i förhållande till näringslivet gick dock isär. Något som skapade en nödvändig dynamik i diskussionen.

Efter panelsamtalet berättade den fascinerande affärskvinnan Eva Swartz Grimaldi, som kom inflygande direkt från Milano där hon öppnat ett nytt Bianchi Café, om sin resa från språkstudier vid universitetet till allt det hon gjort under åren och varför hon valt att engagera sig i universitetets styrelse. “Det är en samhällsplikt i positiv mening att ge tillbaka av sina erfarenheter och kunskaper”. Och hon erkände att hon alltid känt det tungt att hon fortfarande har fyra poäng kvar att tenta av i franska (själv erkände jag inte vilken drop-out jag är…). Men det jag slogs av mest var det allra första intrycket av henne.  Hon hade en klänning som verkligen sticker ut och som inte ber om ursäkt i rött skinn, med höga klackar och stora örhängen (jag tog av mina örhängen för att de inte skulle störa min head-mic, men det gjorde inte Eva). Och hon berättade under sin föreläsning att hon fått rådet när det gäller kläder: “Det kan aldrig bli för mycket”. I love it. Det passar verkligen Eva att sticka ut, och jag tänker att hon får mer självförtroende och pondus av att göra det.

Alldeles för många klär sig anonymt. Helst i svart. Och visst kan det ibland finnas en poäng att passa in och inte sticka ut, men oftast är vinsten större att bli ihågkommen och där kan kläderna hjälpa till. Det är inte bara Evas klänning jag kommer ihåg från igår, det är mycket mer, men den fick mig nyfiken av henne och vilja veta mer. Den bidrog starkt till ett väldigt gott första intryck.

Moderator Anna Bellman i Aula Magna
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn
 
Panel Alumndagen
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Pin It on Pinterest

Share This