Hur bra är du på att fråga vad andra tycker om dig och vad du kan göra bättre?

Har den här veckan haft två rejäla återkopplingar om hur jag är som moderator, och vad jag kan förbättra, av proffs. När man kör sin egna verksamhet är det så lätt att jobba på som vanligt. Men om man gör det man alltid gör på samma sätt som man alltid gjort så blir det ju också samma vanliga resultat. Så nu har jag tagit tag i en hel del av det jag behöver ta tag i. Har tagit hjälp av riktigt professionella människor för att lyfta mig ett par snäpp. Minst.

Det började med hur jag ser ut. I mitt jobb så står jag mycket på scen och även om jag önskar att människor bara fokuserar på vad jag säger, så vet jag ju att sanningen är en annan. Jag har bara några sekunder på mig att ge ett gott intryck, och om jag då är mindre bra klädd, så har jag en större uppförsbacke att vinna någons förtroende. Därför tog jag för någon månad sedan hjälp av en stilkonsult som gick igenom min garderob (det blev inte mycket kvar efter genomgången) och hjälpte mig hitta en enhetlig stil, med kläder och färger som jag passar i och som lyfter mina egna färger på bästa sätt. Förvånande nog är min färg är inte svart… Så det blev rätt dyrt att inhandla nytt, eftersom min garderob var rätt enhetlig i färgen svart innan, men så här efteråt känns det så bra och så rätt.

Sedan har jag haft två personer som arbetar med scenteknik och retorik och som på plats sett hur jag är som moderator, och sedan kommit med sin feedback. De var lite olika i sin profession, sin inriktning och vad de betonade som viktiga förbättringar, men båda riktigt duktiga. Att ha någon annan som bara är där för att se vad jag kan göra för att bli en ännu bättre moderator och konferencier, känns som en lyx (om än lite mer nervöst). Även om det ibland kan kännas lite tungt att få höra vad man gör mindre bra, så gjorde det faktiskt inte det de här gångerna. Kanske för att de var så bra på att framföra mina förbättringsområden på ett snyggt sätt. Men jag tror att den största anledningen är att jag känner mig så motiverad att lära mig mer och att lyfta mig i min profession. Jag känner ju att jag gör rätt sak, jag älskar att stå på scen och få en konferens eller ett möte att verkligen bli lyckat och nå fram till mottagarna. Men jag vet också att jag kan bli bättre, fast det kan vara svårt att själv lista ut vad jag då bör förbättra.

Så med denna veckas intensivcoachning känner jag att jag kommer att vara mer medveten och jobba hårdare med vissa saker som jag gör och säger – allt för att bli ännu mer träffsäker, professionell, trygg och rolig på scen. Egentligen borde jag gjort detta för länge sedan. Men det är aldrig för sent för ett ryck. Och processen har bara börjat.

Hon fick mig att ändra hela min garderob, i princip. Kristina på Core Image. Stilsäker stilrådgivare.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Hon fick mig att ändra hela min garderob, i princip. Kristina på Core Image. Stilsäker stilrådgivare.

Moderator Anna Bellman pustar ut efter fyra timmars shopping
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Här pustar jag ut efter fyra timmars shopping. Kanske blir jag en mer välklädd moderator framöver. I alla fall så fick jag en lättare plånbok… 😉

Pin It on Pinterest

Share This