65 % av all bekräftelse vi får under vår livstid får vi under våra tre första levnadsår. (Det berättade Dale Carnegies vd Berit Friman på ett frukostseminarium på Eventyr härom morgonen. Ett riktigt inspirerande föredrag om arbetsglädje.) Och sedan, då klarar vi oss bra ändå och utvecklas på rätt sätt i full harmoni, eller?

Förmodligen skulle många av oss må bättre av fler goda ord och hurra-rop oftare. Och jag är tämligen övertygad om att vi också skulle få en trevligare tillvaro om vi såg andra och gav dem bekräftelse oftare än vi gör.

Jag fick en riktigt härlig referens häromdagen, som jag ännu inte hunnit få upp på hemsidan. Fina ord om vad mitt jobb betytt för en kund. En skön bekräftelse. Delar med mig av den här:

Swilkenbridge Group behövde arbeta fram en strukturerad kommunikationsplan med tydliga mätbara målsättningar för att långsiktigt bygga Swilkenbridge Groups varumärke, såväl internt som externt. Tillsammans med BellaCom fick vi professionell hjälp och stöd i det arbetet. Det är lätt att i sin ambition vilja genomföra aktiviteter i en högre takt än vad organisationen klarar men med BellaComs stöd och erfarenhet har vi fått bra hjälp att göra rätt prioriteringar. För oss är det också oerhört viktigt att personkemin stämmer med våra samarbetspartners och det är väldigt lätt att tycka om Anna som har en positiv och glad framtoning samtidigt som hon ser till att hålla ett högt tempo i det gemensamma arbetet. Det visar på en stor respekt inför uppgiften och de kunder hon arbetar med.
Anna har även genomfört en uppskattad presentation i mediaträning för hela organisationen. Vi ser det viktigt att samtliga medarbetare har en förståelse hur mediaklimatet ser ut och känner en trygghet i hur de kan/ska bemöta en journalist.” Erika Byström, en av grundarna på Swilkenbridge.

Det är såna ord som får mig att må bättre, i flera dagar.

Pin It on Pinterest

Share This