Första dagen efter semestern och det kan kännas lite trögt. Fullt förståeligt. Det behövs lite arbetsträning innan tempot är uppe på normala nivåer igen. Men att koppla av under semestern så till den grad att man glömmer bort vem man jobbar för borde väl ändå belönas?

Jag blev uppringd av en telefonsäljare. Samtalet började med att killen frågade om han störde och skulle sedan presentera sig. Vilket gick rätt trögt eftersom han hade glömt bort vem han ringde och jobbade för. Jag kunde inte låta bli att skratta högt och bad honom att läsa på och träna några gånger högt för sig själv innan han ringde nästa potentiella kund. Frågade om han förstod att han inte skulle få sälja något till mig, och ja, det kunde han ju förstå…

När du ska sälja in något på någon så behöver du tro på det själv, du behöver vara påläst och ha övat in framför allt din inledning så att det är något som verkligen fångar din publiks intresse. Allt det, och mer därtill, brukar jag lära ut på mina presentationsutbildningskurser. Men att jag också skulle påpeka att det är av yttersta vikt att du vet vem du jobbar för – det fanns inte ens i min fantasi att det skulle behövas. 😉

 

Pin It on Pinterest

Share This