2015 ligger som ett oskrivet blad framför oss och vi har alla möjligheter att forma det år vi vill ha. Visserligen kan vi inte påverka allt som sker, men en hel del, som vilka tankar vi tänker och vad vi prioriterar att göra. Säkert har du bestämt dig för några saker du vill lyckas med 2015. Har du också skrivit ner dina mål och hur du ska nå dem, konkret?

Jag har inlett mitt dokument om mina mål med att skriva ner några ledord för 2015. Ett av dem är närvaro. Att vara mer närvarande här och nu, mer fokuserad på det jag gör och på dem jag möter. Jag har också bestämt mig för att låta mig inspireras av inspirerande människor. Därför har jag börjat följa några utvalda personer på twitter, som jag tror kommer att inspirera mig till att träna mer och få nya infallsvinklar inom olika områden, som @martennylen (framgångsrik PT), @erikarosenbaum (PT och triathlet), @tesslundstedt (aktiespararna) och @richardbranson (outstanding entreprenör).

Träning är ett viktigt område för mig. Jag har märkt att när jag tränar varierat och regelbundet så orkar jag så mycket mer och jag blir så mycket gladare. Därför har jag utmanat mig själv att förbättra mina tider på sprinttriathlon (gjorde mitt första triathlon förra året) och har därför börjat gå crawlkurs. Än så länge känns det som att jag kommer att drunkna när jag försöker mig på lite längre distanser (nu pratar vi mer än 25 meter), men det går sakta framåt och jag ska greja tekniken till sommaren. Kommer också gå med i en triathlonklubb för att på så sätt inspireras av de som är betydligt duktigare än mig, så att jag förbättras och fortsätter att utvecklas.

För att bli en riktigt vass presentatör är det också viktigt med träning. Vissa tror att det bara är att gå upp på scen och köra, men som med så mycket annat, så blir det så mycket bättre när man övar kontinuerligt. Om ett par veckor ska jag köra min första utbildningsdag i ”Briljera när du ska presentera”. En utbildning du kan gå i grupp med andra, eller beställa till ditt bolag. Jag tränar också enskilda personer i presentationsteknik och personer som själva ska vara vara moderatorer för bolagets konferens och behöver råd om vad man behöver tänka på för att verkligen lyfta mötet.

2015 är än så länge ett oskrivet blad. För mig känns det som ett av de mest roliga åren någonsin, både privat och professionellt. För att hålla ångan uppe är det bra att gå tillbaka och titta på målen då och då, och att se till att omge sig av människor som inspirerar.

 

Pin It on Pinterest

Share This