Om man blir besviken en gång, så är det så lätt att för alltid vända ryggen åt…

För några år sedan var jag på restaurang Tranan och försökte beställa en råbiff med sallad istället för pommes frites. Det gick inte. Jag fick köpa till salladen för 45 kronor extra. Om jag ville så behövde jag inte få pommesen, men jag var ändå tvungen att betala för den. Att hela vårt sällskap upplevde servitrisen som oartig gjorde inte helhetsintrycket bättre. Det restaurangbesöket resulterade i en mindre positiv recension och ett irriterat mejl till restaurangen som jag aldrig fick svar på.

Idag var jag där igen. Min kära vän Ingela hade bokat bord och jag som tidigare sagt att jag inte ville gå tillbaka till Tranan tänkte att “varför inte”? Det var en betydligt trevligare upplevelse den här gången. Och när jag bad om en råbiff med sallad istället för pommes sa servitrisen nästan lite för snabbt: “Absolut!”. Kanske att de lärt sig?

Det blev en riktigt god middag. Handskuren råbiff med parmesan och champinjoner i italiensk stil. Till det ett gott, lätt vin med mycket karaktär från Sicilien. Inte vårt högsta betyg på råbiff, men gott. Riktigt gott. Servicen inte exceptionellt bra, men betydligt bättre än den var förra gången. Hur mycket gör inte det till upplevelsens hela intryck?

IMG_4846
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • reddit
  • LinkedIn

Efter middagen gick vi på en helt fantastisk konsert på Intiman. Kiss your darlings med Ilse och Gertrud. Fantastiska tolkningar av kända låtar med skönt mellansnack. En sån där konsertupplevelse man gärna skulle vilja ge en andra chans, för att man förmodligen skulle få ut något helt annat andra gången.

Och jag tänker hur lätt det är att vara för snäv. Hur lätt det är att gå på första intrycket och sedan stå fast vid det. Alla har inte en bra dag alltid. Servitrisen på Tranan när jag var där första gången hade nog bara en dålig dag. Men det behöver inte för alltid färga mitt förhållande till Tranan för det.

Det är förmodligen många som är värda en andra chans. Lika värda en andra chans som jag hoppas att jag kommer att vara den dagen någon tycker att jag klantar till det.

Pin It on Pinterest

Share This