Många råd om hur vi ska lyckas som företag, personer och alla möjliga organisationer handlar om att det är viktigt att våga göra saker, och framför allt hur viktigt det är att vi vågar göra fel. Det finns organisationer som premierar misstag och sätter en guldstjärna på den som vågat men inte lyckats ända fram. Just för att skapa en känsla av att vi behöver utforska oss fram för att lyckas.

Jag undrar dock på hur många platser detta verkligen fungerar.

På hur många platser kan jag som enskild person känna mig trygg i att vad som än händer så går jag fri, så är jag förlåten och fri att prova nya vägar.

Häromdagen lyssnade jag på en representant från Svenska Kyrkan som pratade om GDPR och att bygga varumärke – och att det handlar mer om att bygga förtroende än att slippa böter. Och så sa han att inom kyrkan finns uttrycket NÅD. Det finns ett begrepp för riktig förlåtelse som grundar sig i välvilja och barmhärtighet…. Nåd.

Tänk om vi kunde anamma mer av nåd i näringslivet, i politiken, i samhället, i våra privata relationer. Tänk om vi kunde få andra att känna sig lika välkomna, betydelsefulla och viktiga även när de inte lyckats som det var tänkt.

Tänk om vi kunde få mer nåd…

Bilden tagen under konferensen Combined Inspiration Day 20 maj
Fotograf: David Runqvist

Pin It on Pinterest

Share This