Det är ofta jag tänker på vad lyckligt lottad jag är som får leva just i den här tiden när det händer så otroligt mycket med en teknisk utvecklig i expressfart. När jag gick min radiojournalistutbildning så lärde jag mig att spela in reportagen på rullband, klippa med sax och tejpa med tejp. Vi hörde talas om att digital redigering började komma på SR. När jag sedan började jobba 1994, så hade reklamradion fått fäste i landet – med digital utrustning. Jag var DJ på Radio Match i Jönköping och hade fantastiska månader där, men började ganska snart på den lokala TV4-stationen där jag i janauari 1995 startade de lokala morgonnyheterna. Jag gick upp 03.00 varje morgon, måndag till fredag. Efter två år fortsatte jag som lärare på mediautbildningsprogrammet på gymnasiet, och sedan fortsatte min yrkesbana vid sidan om journalistiken, även om jag också gjorde inhopp som nyhetsuppläsare på TV4 i Luleå. Jag lärde mig väldigt mycket under mina år på TV4. Och därför känns det både lite sorgligt och skrämmande att TV4 nu lägger ner sina lokala nyhetsredaktioner. 140 personer blir berörda.

Men samtidigt som det är skrämmande så är det förståeligt. Utvecklingen går framåt. Saker förändras. Så måste det vara.

När jag jobbade på TV4 i Jönköping var vår reporter Björn den förste i landet som både filmade och intervjuade, samtidigt. Enmanskör. Revolutionerande. Idag är det inte några problem att göra en proffsig reklamfilm med mobilen, enkelt redigerad genom en app.

Den tekniska utvecklingen är lite skrämmande, men mest fascinerande.

Pin It on Pinterest

Share This