Utbildning i grupp

Behov och önskemål styr utbildningen, som varar antingen några timmar eller flera dagar. Ni får praktiska tips på hur ni kan göra era presentationer bättre. Praktiska övningar varvas med teoretiska. För att bli en briljant presentatör räcker det inte med teori. Det viktigaste är praktiken. Att ta tid till att öva.

Utbildningskonceptet ”Briljera när du ska presentera” får dig och din arbetsgrupp att utvecklas till de mest glimrande och övertygande versionerna av er själva. Ni får konkreta råd om framförande, budskap, manus, kroppsspråk, presentationsbilder och personlig framtoning. Ni lär er att presentera, visualisera och väcka rätt känslor hos dem ni möter.

Utbildningen kan skräddarsys för företag och organisationer. Kontakta Anna så tar ni tillsammans fram ett upplägg som passar er och det ni vill uppnå.

Utbildning talarträning grupp (pdf)

Enskild talarträning

Det kan vara mycket värdefullt att få personlig rådgivning om du ska hålla en presentation. Du måste kunna lyfta fram ditt huvudbudskap på ett tydligt sätt. Genom enskild talarträning får du tips på hur du strukturerar presentationen och arbetar med röst och kroppsspråk så att du verkligen når fram till dina åhörare. Anna hjälper dig att hantera manus, presentationsbilder och nervositet, och hur du gör dina förberedelser mest effektivt. En träning som ger säkerhet inför ditt framförande.

Utbildningen i enskild talarträning kan vara ett par timmar eller vid flera tillfällen som en kontinuerlig träning, vilket de flesta föredrar.

Utbildning enskild talarträning (pdf)

Intern moderator – få stöd när du ska leda konferensen

Ett företag väljer ofta att använda en intern moderator till konferensen istället för att anlita någon utifrån. Ett roligt men tidskrävande – och ibland svårt uppdrag.

För att lyckas är det viktigt att ha koll på agendan och talarna. Du behöver också hålla ett bra tempo, involvera publiken och behärska konsten att på ett snyggt sätt avbryta den talare som drar över tiden. Anna Bellman är en av Sveriges mest anlitade och erfarna moderatorer som har många tips på hur man som moderator får konferensen att nå sitt syfte och bli ett tillfälle som berör. Hon kan ge tips om alltifrån upplägget av själva konferensen till vad du som moderator behöver tänka på för att inta scenen på rätt sätt.

Utbildning intern moderator (pdf)

Insights Discovery – Hur når vi fram till varandra?

Vi människor är olika – därför behöver vi kommunicera på ett sätt som sätter mottagaren i centrum. Insights Discovery är en pedagogisk modell i färger som beskriver olika grundpersonligheter. Om du lär känna de olika färgerna, som alla finns på din arbetsplats och i din vardag, blir du bättre på att kommunicera och nå andra.

Vilken färg är du? Hur ser din personprofil ut och hur uppfattas du av andra? Hur kommunicerar olika personlighetstyper med varandra? Vad skiljer oss åt? Vad kan du göra för att nå fram till alla, även de som inte kommunicerar som du gör? Behöver ni utveckla samarbetet i ditt team eller din arbetsgrupp fast du inte vet hur?

Du tycker kanske att du är bra på att anpassa dig till olika människor. Men du upplever ändå att vissa personer är mer besvärliga att samarbeta med. Har du insett att även om du behandlar alla kunder eller kollegor på samma sätt så fungerar det inte alltid lika bra?

En workshop med ”Insights Discovery” inspirerar till positiv förändring för både dig själv och ditt team. Pedagogiken med de fyra färgerna är enkel att ta till sig och lätt att komma ihåg, alla kan använda kunskapen och relatera till vad de lärt sig. Det är universellt, metoden går att tillämpa i alla möten med människor. Anna Bellman får många igenkännande skratt på sina workshops – som är fyllda med praktiska exempel och övningar.

Ta fram en egen personprofil

Ta fram din egen personprofil och få en 20-sidig analysrapport som bland annat beskriver din personlighets mest karakteristiska drag, dina starka sidor, tänkbara svaga sidor, hur du fungerar i team och hur du helst kommunicerar? Rapporten ger även förslag på personliga områden som du kan utveckla. Är ni ett team kan ett så kallat teamhjul tas fram med syfte att se teamets starka respektive mindre starka sidor.

Insights Discovery har sina rötter i den schweiziske psykiatrikern Carl Jungs forskning. Systemet utvecklas och valideras löpande av Insights Discovery för att garantera att det alltid mäter exakt vad det ska mäta. Insights Discovery är validerad av British Psycholgy Association som ett psykometriskt verktyg med högsta validitet. Läs mer om BPS utvärdering och även doktorsavhandlingen om Insights Discovery https://www.insights.com/

Insights är idag representerat i 41 länder och profilerna finns tillgängliga på 30 olika språk. Över tre miljoner Discovery personprofiler har tagits fram. Exempel på internationella användare är Microsoft och Ikea.

Kontakta Anna

Anna Bellman, om utbildning

Utbildningen var mycket bra, tydlig och snyggt förpackad. Med en inspirerande kursledare var det enkelt att snabbt ta till sig många nyttiga tips.

Elisabet Wretlinge Zorn, Head of HR Swedbank

Utbildningsinnehåll

Inställningen
Lär dig hur du kan påverka din inställning och förvandla förlamande nervositet till effektiv tändvätska.

Publiken
Vad har mottagarna av ditt budskap för bakgrund, behov och förväntningar? Lär dig möta din publik där de är – och hur du tar dem dit du vill.

Storyn
Lär dig identifiera syftet, välja orden och bygga en dramaturgi som får mottagaren att förstå och vilja veta mer.

Stilen
Signalera det du vill förmedla genom att anpassa din framtoning till olika målgrupper. Träna på kroppsspråk, röst och hållning.

Bilden
Dina mottagare behöver visualisera för att förstå. Lär dig att arbeta med storytelling, metaforer och rätt sorts bilder.

Platsen
Hur använder man det fysiska rummet på bästa sätt? Lär dig hur du syns och hörs på rätt sätt med teknik, placering, ljud och ljus.

Känslan
Människor glömmer lätt vad du sagt men minns hur du fick dem att känna sig. Lär dig smitta dem du möter med just din känsla och det du vill förmedla.