Efter det att jag genomförde en tiodagars detox, har jag funderat ännu mer på vad jag kan göra för att leva sundare i vardagen, för jag känner att jag mår bättre av en betydligt grönare kost. Köpte boken “Grönsakskärlek” av Karin Haglund som jag precis har börjat bläddra i. Där skriver Karin bland annat att man bör unna sig en grön smoothie eller färskpressad juice varje dag. Jag har börjat göra det till min frukostvana; en grön smoothie på antingen grönkål, banan, äpple, vetegräs, chiafrön, kanel och lite yoghurt (laktosfri) eller en smoothie på färsk spenat, banan, vetegräs, linfrö, vaniljproteinpulver och vatten. Eller någon annan variant. Känns riktigt fräscht.

När jag bläddrar i boken inser jag att jag har så mycket att lära. Jisses. Bland annat att frukt ska ätas på fastande mage eller som mellanmål för sig självt och inte tillsammans med annan mat, och att man ska undvika att kombinera animaliskt protein (kött, fisk, fågel, ägg) med raffinerade kolhydrater (bröd, pasta, potatis, ris) vid samma måltid för en optimal matsmältning. Helt nytt för mig. Gamla sanningar som “kött och potatis” bör med andra ord omprövas rejält.

Så jag började dagen bra. Sedan gick det utför… Fast inte i trevlighetshänseende. Träffade min underbara vän Therese och hennes kille Erik på det fantastiska stället Boqueria i Moodgallerian. Skön stämning och väldigt goda tapas/Pinxtos där bröd kombineras med en viss del animaliskt protein. Inte så optimalt för matsmältningen men supergott. 🙂

Therese och Erik
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn
Ljuvliga tapas
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Pin It on Pinterest

Share This