Solen skiner och allt känns toppen. Men alla dagar är inte så. Vissa dagar är det svårt att tro på sig själv och det är svårt att motivera sig. Allt känns tungt.

Jag har ett enkelt tips som fungerar förvånansvärt bra. Jag har skapat en mapp i min mejl som jag kallat “Uppmuntran”. Där arkiverar jag alla mejl där någon har skrivit något positivt om mig, till mig. Vissa dagar, då det känns extra tungt, tittar jag på några av mejlen jag tidigare fått, och det är märkligt hur mycket bättre det känns efter en stund. Det är ju faktiskt någon som har ansträngt sig för att skriva något positivt till just mig. Det värmer och betyder så otroligt mycket. Stegen blir plötsligt lite lättare att ta.

Och så tänker jag på hur ofta jag själv tar mig tiden att skicka iväg en positiv hälsning till någon som jag uppskattar eller som jag tycker har gjort något riktigt bra. Inte så ofta som jag borde. Och så sätter jag mig ner och tar mig en extra stund för att hjälpa någon annan att få en lättare dag.

Det senaste mejlet i min Uppmuntran-mapp kom igår. Det var en referens från den Tackkväll jag ledde i måndags där GodEls vd Marie Dahllöf skrev en jättefin referens. Hon inledde mejlet, innan själva referensen, med att skriva:

“Här kommer några rader kring i måndags. Anna, du är verkligen fenomenal på det du gör och jag som normalt sett brukar vara nervös på scen kände bara glädje att vara där. Tack!”.

Det är precis det jag önskar att alla jag arbetar med på scen ska känna, trygghet och glädje.
Ord jag kommer att leva på länge.

Selfie med Marie Dahllöf på årets Tackkväll
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • reddit
  • LinkedIn

Selfie med Marie Dahllöf på årets Tackkväll

 

Pin It on Pinterest

Share This