Har precis varit på Passion for Business årliga prisutdelning för “Sveriges bråkigaste kvinnor”.
Tre välförtjänta finalister:

1. Elsa Widding. Varnade högljutt för Nuonaffären eftersom det var enkelt att räkna på hur dålig den skulle bli. Menar att Maud Olofsson fick oförtjänt mycket stryk när hon gjort så mycket bra “De har så stora förväntningar på politikerna men dessa väldresserade män i styrelserummen kan inte se de enklaste samband”.

2. Carolina Neurath. Aktuell med ny bok om De svenska riskkapitalisterna. Känns som att det kommer bli spännande läsning.

3. Annie Lööf. Bråkade m Stefan Löven i direktsändning och var starkast i valspurten. Leder det parti som backade minst, och kommer nu fortsätta bråka i opposition.

Camilla Wagner, tidigare VA numera Management by Kerstin, analyserade att det nu är coolt att betraktas bråkig som tjej och att det är vårt ansvar att vara det. Hon är trött på debatten om ojämställdhet i styrelser men måste fortsätta debattera eftersom ingenting händer. Eftersom många menar att det saknas kompetens har hon själv tagit fram en lista på 800 kvinnor som har den kompetens som krävs i styrelserummen. Svar på tal.

Therese Lundstedt på Aktiespararna sa träffsäkert att ägande är makt. Men eftersom vi kvinnor inte äger aktier (generellt) har vi heller inget inflytande i bolagen. Poäng tagen.

En uppfriskande kväll där viktiga frågor berördes snabbt och effektivt. I like!

Pin It on Pinterest

Share This