När det finns hur mycket som helst att göra, när tiden springer fortare än fortast och förberedelserna för dagen D bara väntar på att bli klara, men inte blir det utan bara surrar runt i huvudet… Är det ställtid?

Ofta återkommer jag till Bodil Jönssons sköna bok “Tio tankar om tid”. Återkommer i minnet, för jag vet inte vart själva boken har tagit vägen efter alla dessa flyttar i avlånga Svea rike. Kanske har hennes tes om ställtid (som förmodligen blivit något förvrängd i mitt minne under åren) mer fungerat som en ursäkt för mig. Fast jag vill hellre se det som en insikt. Att vissa saker behöver marineras i sinnet och liksom “ligga till sig” innan de är klara. Att det är helt okej att vara ute i sista stund eftersom det ändå oftast blir bra bara det har fått gro lite…

Jag vet inte. Men efter en vecka som denna när jag spenderat en hel det tid hemma med sjuka barn (trots att de är stora och klarar sig bra själva så skyller jag på att jag inte fått så mycket arbetsro), så tänker jag att jag ändå fått en hel del ställtid. Och att det är bra. Vissa saker behöver marineras. Funderas på. Ligga till. Sedan kommer det att gå som en dans!

Förhoppningsvis den här gången också.

Pin It on Pinterest

Share This