De är en uppstickare som förändrar en bransch. Smarteyes är ett exempel på att det går att tänka nytt och att lyckas. När de i helgen firade tio framgångsrika år hade jag förmånen att vara moderator. Ett mycket speciellt uppdrag. Speciellt då det lika gärna hade kunnat vara jag som var en av optikerna. Min farfar startade Salanders Ur, Guld & Optik som min pappa tog över. Jag hade möjligheten att ta familjeföretagen in i den tredje generationen men var mer intresserad av journalistik, så jag blev inte ägare av Synsam-butiken i Ö-vik. Men jag älskade att jobba där under min uppväxt och kärleken till glasögon har jag kvar.

Därför var det speciellt att få jobba med Smarteyes igår. Och jag måste säga att den stämning som vd Thomas Kusoffsky skapade i början av konferensen, all den hängivenhet som medarbetarna visade under hela eftermiddagen och all den kärlek jag som moderator mötte, har jag nog aldrig varit med om förut. Vilket gäng!
Det visar också vikten av att få en riktigt bra start. För om man sätter stämningen i början, så kommer den att hänga kvar. Inte bara det att mitt jobb som moderator blir lättare, hela dagen blir bättre och budskapet lättare att ta till sig.

Smarteyes ägs av Mellby Gård och ordförande Johan Andersson är mer än nöjd över bolaget och hur det utvecklas. Det har gått bra i tio år, det kommer att gå ännu bättre de kommande tio. Därom råder inga tvivel. Think pink.

IMG_08921
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • reddit
  • LinkedIn

Pin It on Pinterest

Share This