Skönhetsbranschen omsätter gigantiska summor varje år. Men i Sverige är det fortfarande en helt oreglerad bransch. Vem som helst får skära i vem som helst, under vilka former som helst, eftersom skönhetsoperationer inte ses som hälsa och sjukvård. Om du däremot vill servera en macka till din patient, då finns många olika tillstånd att söka och krav att uppfylla.

Förra året hölls den första skönhetsmässan i Sverige, Acadermia. Jag var då moderator för seminariedelen där vi bland annat tog upp denna problematik. Seriösa aktörer vill ha en reglering, så klart. Socialstyrelsen har varit svårflirtade. De skulle ha kommit till mässan för att prata om detta men tackade nej i sista stund.

Mässan gav ändå effekt. I somras kom beskedet att Socialstyrelsen vill reglera skönhetsbranschen.

Detta visar att Acadermia behövs och att deras budskap är viktigt. Acadermia vill verka för en säker och seriös bransch. 8-9 februari är det dags för årets mässa och jag har återigen fått förtroendet att leda seminariedelen.

Skönhetsbranschen kämpar för att bli tagen på allvar. Det är riktigt roligt att få vara en del av debatten och vägen framåt.

Pin It on Pinterest

Share This