Vad är det som egentligen avgör om andra tror på dig? Vad är det som gör att vi tror mer på vissa människor, och mindre på andra?

Det handlar om äkthet. Det är först när du är sann och på riktigt som andra tror på dig.
Jag vill dela med mig av ett råd från föreläsaren Christer Olsson: “Det finns inga skydd, det är därför du ska säga vad du tänker, inte tänka på vad du säger.” Det Christer menar är att vi läcker vad vi tänker och att vi läcker som såll.
När du säger vad du tänker blir du per automatik äkta i ditt sätt att interagera med andra, vilket skapar trovärdighet som i sin tur bygger förtroende.

Börja med att ställa dig frågan vem du vill vara och vem du vill uppfattas som. Se till att det stämmer överens med dina tankar och värderingar. När du vill övertyga med det du kommunicerar gäller samma sak. Se till att det stämmer överens med det som är sant. Det är först när du är sann och på riktigt som andra tror på dig.

Jag har haft förmånen att se många lyckas från scen men tyvärr också många som inte lyckats… Så ett par tips på vägen::

Ge upp tanken på den perfekta presentationen… Utgå hellre från din övertygelse så blir du en mer genuin person med något viktigt och äkta att berätta.

Glöm sedan inte att det finns mycket att göra för att förbereda sig. Här är det många som undrar om det förtar äktheten att förbereda sig och träna på sin presentation, men jag hävdar att det inte gör det. När du menar det du säger och vet vad du ska säga, så kommer du att kunna vara fullt ut närvarande i stunden – det kommer hjälpa dig att vara ännu mer övertygande och äkta.

Pin It on Pinterest

Share This