Jag har bestämt mig! Den 15 september är det dags för Ramboll Stockholm Halvmarathon, och jag ska ta mig runt. Inte bara ta mig runt, jag ska dessutom göra det så att jag kan känna mig stolt över mig själv. Hänger du på?

När min kund Carmen Wargborn på Ramboll (tillika triathlonfantast) frågade entusiastiskt om jag också ska springa halvmarathon nu när Ramboll tagit över sponsorskapet för tävlingen – så sa jag snabbt JA! Jag skulle precis leda deras gala Engineering for life (för övrigt ett av de roligaste uppdrag jag gjort, mer om det senare) och “glömde” i samma stund frågan kom att jag lovat mig själv att inte springa några längre lopp av hänsyn till mina knän som varit lite kinkiga tidigare. Men jag tänker att ett par mil inte är så långt, om jag ger mig själv tid att träna och komma i form.

För detta är inte bara ett lopp. Det är en livsstil och en livsambition. Att röra sig och äta sunt för att må bra, för att prestera bättre, för att presentera bättre – både på scen och utanför scen.

Jag har rört mig mer eller mindre alltid, men efter en fotskada i höst så blev det betydligt mindre. Jag kom snabbt ur form och har haft svårt att motivera mig att komma igång ordentligt igen. Att träna inför något är ett otroligt bra sätt att komma igång igen, så därför var jag snabb att svara ja när frågan om halvmarathon kom, innan jag skulle ångra mig. Nu har jag gett mig själv presenten att börja följa ett träningsprogram från marathon.se, uppdelat på tre springpass i veckan. Målet är att springa loppet på 2 timmar, och i går var det dags för ett långpass på närmare 11 km – i denna värme! Det gick över förväntan bra. I skogen är det mycket skugga och det blev en riktigt skön tur, om än med vissa gånginslag (vilket det skulle vara enligt programmet, bara det att mina gånginslag blev något längre än tänkt)…

Jag är igång. Det är tre månader kvar. Det känns bra. Det blir ett grymt lopp.
Anmäl dig du med: http://www.stockholmhalvmarathon.se

Pin It on Pinterest

Share This