Var moderator på Kistamässans Online Marketing och E-handel. En fullspäckad dag med otroligt många bra och intressanta presentationer om bland annat de senaste trenderna inom mobilitet och e-handel. Den scen där jag var moderator var inte så stor. Sittplatser för hundra personer. Och min första tanke imorse var att det här blir en intim dag. Men inte. Vid nästan varje presentation så har minst lika många stått bakom för att lyssna.

Det blir en speciell känsla för den som talar när det är så mycket folk. Visserligen inte så roligt kanske för de som inte får sittplats, några gick tydligen hem på grund av det, men det skapar ändå en speciell dynamik då inte en plats är tom. Inspirerande.

Mest folk var det på den sista föreläsningen då artisten, varumärket och entreprenören Petter berättade om hur han jobbar med marknadsföring och använder bland annat sociala medier för att bygga sitt varumärke. Om ett par veckor kommer hans nya skiva och vi får se vad han gör för att sticka ut från mängden i den lanseringen. Det ska finnas en riktigt tjock guldkedja i omlopp…

Har nu förberett morgondagen på samma scen som lär bli mycket intressant även den. Ännu fler insikter i hur viktigt det är att ta hand om sin digitala närvaro, att använda e-postmarknadsföring smart och att hålla koll på statistiken. För att inte tala om vikten av att skapa ännu bättre relationer, så att fler vill rekommendera dig och det du erbjuder. För är det något som säljer idag så är det social shopping, när andra rekommenderar något är det mycket större sannolikhet att också jag köper. Jag påverkas mer av mina vänner än av företagens reklam eller försäljare.

Det är en ny tid. Och det är mobilen som äger.

Pin It on Pinterest

Share This