Två veckors välbehövlig paus. Från mycket. Det har varit fantastiskt skönt. Men nu är det måndagen den 7 januari. Nu är det dags igen. Och det känns förvånansvärt bra. Kanske just för att jag tillåtit mig att vila och verkligen koppla av. Det har varit lugnt. Väldigt lite sociala medier också. För mig är det en vila. Men det har inte varit stilla. De flesta dagar har innehållet någon form av fysisk aktivitet, och framför allt mycket god mat. Mycket av det goda, på många sätt.

Jag har dock tagit mig tid att reflektera och skriva ner mina mål för 2013. Både för det privata och yrkesmässiga livet. Vissa av målen liknar de jag satte upp för förra året, vissa är helt nya. Det som känns bra är att riktningen blir tydlig. Vad jag vill och vad jag därför ska se till att nå. “Amatörerna hoppas på ett bra 2013. Proffsen bestämmer sig för det”. Kloka ord som den inspirerande föreläsaren Olof Röhlander delade med sig av innan jul och som jag funderat en del på. För det är ju så, mycket i livet kan jag påverka och bestämma. Det är därför det är viktigt med målen så att jag ser till att det jag gör varje dag leder mig mot mina mål.

Samtidigt är inte målet allt. Läste nu på morgonen krönikan “Karin Boye visar vårt företag vägen framåt”. Ni vet det välbekanta uttalandet ”Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen, som är mödan värd.” Om att det visst är viktigt med mål, men att dagen idag är otroligt viktig för att vara lycklig. Samtidigt som det finns en risk i att bara bygga på att varje dag ska vara en lycklig upplevelse som får leda precis vart som helst. Därför behövs både och. Och jag gillar den tanken. Jag vet vart jag vill, vad jag vill, och jag strävar och jobbar för att komma dit samtidigt som jag ser till att varje dag blir viktig och rolig. Vad är det annars för mening med fina mål om det inte är roligt på vägen?

Sedan finns det andra positiva effekter med att ha roligt. Om man skrattar mycket så är det lättare att gå ner i vikt, läste jag precis. Och efter dessa goda jul- och nyårsmiddagar, som syns lite väl mycket på vågen, så tror jag stenhårt på det.
Gott nytt år!

Pin It on Pinterest

Share This