Och jag har fått ännu mer blodad tand. Vilken fantastisk sport triathlon är. Omväxlande, utmanande, rolig. Typ så.

Igår var jag osäker på om jag skulle kunna delta. Klantade mig häromdagen och föll med cykeln. Ett litet jack i knät och värk. Inte något superallvarligt, men det känns. Men eftersom det kändes rätt bra idag så då blev det fullt fokus på Vattenfall World Triathlon Stockholm.

Vi var ett tappert gäng som deltog i en intern tävling, och för att det skulle vara lika för alla så fick vi alla var sin hyrcykel som mest liknade en city-bike. Dvs så långt ifrån racing-cykel man kan komma. Det var ingen höjdare att försöka ta sig fram på den, men det gick. Fördelen är att det kommer att bli en bättre tid nästa år. 😉

Tävlingen började med 750 meter simning på Riddarfjärden vid Statshuset, som var helt ok. 19,6 grader i vattnet och rätt mycket vågor, svalde en del vatten de första hundra metrarna, sedan flöt det på betydligt bättre. Cyklingen, 20 km,  vill jag helst glömma (med tanke på hur bra det hade kunnat gå med min cykel) och de avslutande 5 km löpning gick ok, men jag var bra stum i vaderna i början och knät gjorde sig påmint under större delen. Så med tanke på det är jag riktigt nöjd. Slutade på 1.34.50. 169a av 535 fullföljande damer.

Den interna tävlingen då? Några snabba killar kom först, men först av annat kön hade jag kunnat bli, om jag varit snabbrae i växlingarna. Nu var jag 40 sekunder ifrån den snabbaste tjejen – Natalie O’Sullivan. Bara att lyfta på hatten och gratulera!

En fantastiskt rolig dag. Får ett glädjerus av att ha fullföljt en sådan här tävling. Måste definitivt göra det igen. Den här korta sprintdistansen är så bra, det går ju att genomföra även om man inte är supertränad. Någon Ironman blir det inte för min del, men kanske en olympisk distans om ett par år (dubbelt så långt som vi körde idag). Men då får det bli på en bra cykel. 🙂

Tävlingsgänget
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Tävlingsgänget. Taggade innan start.

Norrmälarstrand omvandlat till växlingsområde
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Norrmälarstrand omvandlat till växlingsområde

Där borta vid Statshuset började simningen
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Där borta vid Statshuset började simningen

Snygga i våtdräkt. Jag, Ingela och Tessan laddar innan start.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Snygga i våtdräkt. Jag, Ingela och Tessan laddar innan start.

 

På väg mot målet. De sista meterna...
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

På väg mot målet. De sista meterna…

Efter loppet regnade det. Då cyklade vi iväg på våra för dagen hyrda citybikes för att lämna dem åter. För att aldrig hyra dem igen... ;-)
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Efter loppet regnade det. Då cyklade jag och min käre Mats iväg på våra för dagen hyrda citybikes för att lämna dem åter. För att aldrig hyra dem igen… 😉

 

Pin It on Pinterest

Share This