Facebook översköljs av “mina tre positiva händelser från idag” och så blir man utmanad att lista sina tre mest positiva saker under fem dagar framåt. En av mina FB-vänner tyckte att det blev lite för mycket av det positiva och undrade om det gick bra att göra tvärtom och skriva det mest negativa. En protest som många känner mot att alla bara visar upp sina lyckade liv på Facebook, att det blir en skev bild då vi bara är positiva där istället för att vara helt igenom transparenta med hela livets skiftningar, dvs också det som inte är så lyckat och solskensrosenrött.

Jag kan på sätt och vis förstå reaktionen, men jag håller inte med om den. Min övertygelse är att vi mår bättre om vi matar oss med positiva saker istället för negativa. Och som en kontrast till alla medianyheter där vi stoppas med allt elände i världen. Därför gillar jag “mina tre positiva reflektioner från idag”. Jag tror att det är bra att avsluta dagen med att påminna sig om det som varit bra under dagen. Jag tror att det ökar livskvaliteten.

Så istället för att klaga över den senaste veckans förkylning som begränsat mig i det jag tycker om att göra, eller det kalla vädret de senaste två dagarna, så kan jag istället se det som varit positivt under den gångna veckan. Och det är många saker.

– Min fantastiska familj som jag älskar så obeskrivligt mycket.

– Att det rör sig framåt, om än med myrsteg, med vårt hus som vi vill bygga..

– Att jag kunde vara med på ett sagolikt vackert bröllop i helgen (tack gode Gud för Alvedon!)

– Att jag fick ventilera livet med min älskade kusin på mysig restaurang igår kväll.

– Att jag har en trimaran som vi nu ska ägna helgen åt att fixa i ordning inför sommarsäsongen. Det kan kännas jobbigt med allt fixande och vaxande och putsande, men belöningen är gigantiskt stor. När vi glider fram över böljorna…

Det här handlar inte om att inte vilja ta del av jobbiga händelser eller det tunga som mina vänner brottas med. Det handlar om att välja att se och sprida det som är positivt. Och det tror jag aldrig att vi kan få för mycket av.

Vackert brudpar, Johannes och Anna
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Vackert brudpar, Johannes och Anna.

Fantastiskt att bli firad på morsdag. Älskade barn!
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Fantastiskt att bli firad på morsdag. Älskade barn!

Mysigt och gott samtal om livet med älskade kusin Maria
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Mysigt och gott samtal om livet med älskade kusin Maria

Pin It on Pinterest

Share This