Pia Zickerman från Lidköpings kommun gjorde min dag när hon gav mig en komplimang. (Bilden publiceras med hennes medgivande)
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • reddit
  • LinkedIn

Pia Zickerman från Lidköpings kommun gjorde min dag när hon gav mig en komplimang. (Bilden publiceras med hennes medgivande)

Det hände mig häromdagen. En för mig total främling gav mig en fantastiskt trevlig komplimang. En sådan där komplimang som gjorde min dag. Faktum är att den har gjort flera av mina dagar efter det.

Jag var moderator under Personal & Chefsmässan förra veckan, och det var då det hände. En tjej som satt i publiken och väntade på nästa föreläsning gav mig en sån där härlig komplimang som man blir helt varm av. Kanske blev jag så glad över det hon sa just därför att hon inte hade behövt säga det. Och det fick mig också att reflektera: Hur ofta ger jag komplimanger till personer jag inte känner och inte har någon relation till? Hur ofta anstränger jag mig för att göra någon annan person glad? För att göra en annan människas dag?

Svaret är lika trist som ärligt: Alldeles för sällan. Vilket jag också förlorar på, eftersom det gör så gott att göra någon annan gott. Det positiva är att det aldrig är för sent att bli bättre.

 

Pin It on Pinterest

Share This