Nu är vi på väg. Mot Almedalen. Har passerat Saltsjöbaden och styr mot Huvudskär med vår trimaran. Tänker ta oss till Gotska Sandön imorgon och sedan vidare till Visby på lördag. Väderprognosen ser bra ut.

Det är första Almedalsveckan för mig och det ska bli grymt roligt. Jag leder fyra seminarier i helt skilda ämnen. Från bostadskrisen, via pensioner, till baksidan med Kömiljarden och vårdköerna. Det är mycket jag gillar med mitt jobb, och variationen är en av fördelarna. Det är svårt att tröttna när det finns så många olika saker att lära, och så många olika intressanta människor att träffa!

Så här ser mitt schema ut som moderator under Almedalsveckan 2013:

Måndag 1 juli

Bosparande – nyckeln till en egen bostad?
12-13 på Best Western Strandgatan 34, lokal Furilden (lunch serveras från 11.30)
HSB, Riksbyggen och Bostadsrätterna i ett gemensamt seminarium:
När bostadsbyggandet sjunker, köerna till hyresrätter är långa och kraven på kapitalinsats har skärpts blir ungas redan svåra situation ännu tuffare. Det är en komplex fråga utan enkla lösningar men på vårt seminarium fokuserar vi på en av åtgärderna; bosparande. Deltar gör bland andra bostadsminister Stefan Attefall, Socialdemokraternas Fredrik Olovsson samt Tor Borg från SBAB.

Sänk byggkostnaderna och öka byggandet
16.30-18 på Best Western Strandgatan 34, lokal Furilden (avslutas ca 17.30 med mingel)
HSB och SABO i ett gemensamt seminarium:
Hur kan byggandet öka och byggkostnaderna sänkas? Med avstamp i SABOs Kombohus och HSB Bostad Future, två olika lösningar för att få till ett mer kostnadseffektivt byggande, diskuterar vi vilka åtgärder som krävs, såväl från kommun, stat som byggbransch. Deltar gör bland andra bostadsminister Stefan Attefall och Socialdemokraternas Tomas Rudin.

Tisdag 2 juli

Pension – har du och din arbetsgivare koll på den?
11.00 -12.00. Gotlands Museum, Strandgatan 14

Välkommen till oss för ett spännande samtal med proffs inom området pension. Vad innebär pensionen för: * dig som anställd? * kommuner & landsting som arbetsgivare? Har ni verkligen koll? Vad innebär den bristfälliga informationen kring pensioner för din framtida välfärd? Vi guidar genom djungeln!

Onsdag 3 juli

Vården och kömiljarden – vem tar ansvar för myntets baksida?

Kömiljarden kortar vårdköer. Baksidan: mindre tid för återbesök. För en ung med inflammatorisk tarmsjukdom, IBD, kan uteblivna återbesök medföra komplikationer. För samhället innebär detta ökade kostnader. Kömiljarden – flipp eller flopp?

Min man Mats styr vår trimaran på väg mot Almedalen. Lite kyligt så här sent på dagen, men ändå njutbart.

Pin It on Pinterest

Share This