Nu är mina tio dagar av gröna drinkar, gröna sallader och gröna teer över. Sammanfattningsvis kan sägas att det det har gått väldigt bra. Jag var i och för sig uttråkad redan dag 5 och längtade efter lax och ost, men eftersom jag berättat om detta vitt och brett till min bekantskapskrets (om nu Facebook kan stå för det vida och breda) så kände jag mig än mer motiverad att fullfölja. Det känner jag mig faktiskt lite stolt över nu. I made it.

Många varnade för huvudvärk, hunger och att man kan känna sig deprimerad. Men jag har inte haft huvudvärk, varit hungrig eller känt mig nedstämd. Det fina med detox är att det går att äta hur mycket som helst av grönsaker, frukt och nötter, så det är uthärdligt och det är mycket energi i mandlar och valnötter (dessutom gott!). Och eftersom jag inte dricker så mycket kaffe i vanliga fall så fick jag inte någon huvudvärk heller. Jag har däremot druckit mycket, vatten och mängder av grönt te, så det har så klart spelat in. Vissa säger att de blir deprimerade av en detox då kroppen rensar ut så mycket skräp, men det har inte jag märkt av. Jag blev väldigt trött de första dagarna och var kanske lite mer lättirriterad än vanligt, men i stort har jag känt mig som vanligt. Jag har däremot varit väldigt lös i magen och försökt trösta mig med att det är hela utrensningsapparaten som fungerar. För under en detox rensar kroppen ut allt det som lagrats som inte behövs där, som slaggprodukter, vatten och fett.

Jag har gått ner 2 kilo och känner mig betydligt mer fast i hullet. En skön känsla att känna sig lätt. Så här vill jag må. Så jag kommer fortsätta att äta mer grönt (även om jag ätit mycket grönt tidigare också). Äta lättare på vardagarna för att kunna unna mig på helgerna. Naturligtvis fortsätta minska på sockret och istället hitta nyttiga alternativ.

Jag har tränat som vanligt under de här tio dagarna, men tagit det lugnare. Jag har varit tröttare, framför allt i början. Nu kommer jag precis från en träning och wow vilken energi jag har nu. Det var ett tufft pass, kanske det tuffaste jag kört, men jag kände mig stark och pigg.

Jag kommer att göra detta igen, om än inte under tio dagar. Men tre dagars detox per månad kanske är något att sträva efter. Jag tror att kroppen mår bra av att vila från allt animaliskt och processat några dagar. Och det går ju att äta mycket gott som är grönt. Det gäller bara att hitta de goda recepten. Karin Haglund har en hel del. Jag har också beställt hennes nya bok Grönsakskärlek.

Och i påsk tänker jag strunta i smågodiset och istället satsa på nötter, mörk choklad och kanske lite naturgodis. För just nu känner jag inte för att rasera den sköna känsla jag har. Däremot blir det mycket god mat och goda viner. Sån’t man också mår bra av. 🙂

PS: Om du vill testa att detoxa finns en del bra information här.

 
IMG_0563
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn
IMG_0574
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn
IMG_0578
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Pin It on Pinterest

Share This