Hörde en klok sak för länge sedan som jag ofta upprepat för både andra och mig själv: Fokuserar du på att göra saker rätt, eller på att göra rätt saker?

Det ligger mycket i det. Allt för ofta springer vi på och genomför det vi tror att vi måste genomföra på ett ypperligt sätt, för att vi alltid gjort det eller för att vi tror att det förväntas. Inte lika ofta funderar vi på om det är rätt saker vi gör och lägger vår tid på.

Under förra året tog jag en hel del tid till att fundera på vad jag vill göra i livet och med mitt företagande, och känner att jag kommit en bra bit på väg. Men för att verkligen lyckas får jag inte stanna där. Jag kan inte nöja mig med att jag har kommit fram till VAD jag ska göra, jag behöver också se till att jag genomför detta på bästa sätt. Läste en artikel om just detta, om en personlig tränare som sa upp alla sina kunder, men som istället fick en helt annan lönsamhet fastän han egentligen gör samma sak och har kvar samma affärsidé. Det var själva genomförandet han behövde slipa på.

Det är ett nytt år och just nu rasar mejl in om hur man ska bli mer effektiv och göra detta år till det bästa året någonsin. Det finns många tips och råd. För min del handlar det om att hålla fast vid det jag tror och har kommit fram till är rätt för mig att göra, och ständigt finjustera hur jag genomför det så att det blir världsklass.

Pin It on Pinterest

Share This