Jag beundrar de som har riktigt viktiga jobb. Där det verkligen spelar en avgörande roll om de gör ett bra jobb eller inte. Jag menar, om jag inte presterar mitt yttersta som moderator så är det inte någon större fara. Det blir visserligen en mindre lyckad tillställning, men det är inte på liv eller död.

Varje år dör massor av människor på sjukhus, av infektioner de fick på sjukhuset som de inte hade när de kom dit. Detta på grund av att sjukhusmiljön inte är tillräckligt ren. Men det finns de som jobbar med att tillverka maskiner för att desinficera och sterilisera sjukvårdsutrustningen. Jag har precis avslutat ett jobb med 120 av Getinge Infection Controls chefer i Nordwijk sydväst om Amsterdam. Hela helgen har jag modererat en konferens där fokus har legat på vad detta svenska bolag som finns i hela världen, med 26 nationaliteter representerade på konferensen, kan förbättra för att bli ännu starkare på sina olika marknader. Jag har imponerats både över området det jobbar med, men ännu mer över deras beslutsamhet att hela tiden bli bättre på det de gör. Continuous improvements.

Det är andra året i rad jag modererar den här chefskonferensen, som produceras av otroligt duktiga eventbyrån Eventyr. Fantastiskt intressant och roligt att få följa ett bolag och se utvecklingen. Det gör mitt arbete lättare, och roligare, att genomföra. Och jag blir nog faktiskt mer engagerad ju mer jag lär känna en organisation.

Jag vet inte om historien är helt sann, men det sägs att en städare på Nasa en gång fick frågan vad han jobbar med: ”To put the man on the moon”. Man kan tycka att en städare har ett mindre viktigt jobb, men den här städaren hade visionen klar för sig. För att kunna sätta gubben på månen behövdes också hans insats.

Jag tänker positivt eftersom jag älskar det jag gör. Att vi alla har livsviktiga jobb på olika sätt. Även om inte mitt jobb direkt påverkar om någon överlever eller inte, så kan jag hjälpa till att leda en konferens och ställa relevanta frågor, som är betydelsefullt för det bolagets utveckling på sikt. Det handlar om att ha visionen klar för sig. Att oavsett hur fjuttigt mitt jobb kan verka i det stora perspektivet, så kan faktiskt min insats bidra till att sätta gubben på månen.

Paneldiskussion med ledningsgruppen för Getinge Infection Control
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Paneldiskussion med ledningsgruppen

Paneldiskussion med ledningsgruppen avslutade konferensen
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Paneldiskussion med ledningsgruppen avslutade konferensen

Fantastiska samarbetspartners i Johan Eklund och Scull Zheng
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Fantastiska samarbetspartners i Johan Eklund och Scull Zheng

Pin It on Pinterest

Share This