Under Almedalsveckan träffade jag många otroligt intressanta och coola personer. En av dem var Sandra Mobaraki, känd som Byggsandra. På kort tid har hon byggt upp ett varumärke och ett Instagramkonto för att ändra synen på byggbranschen och få fler kvinnor att välja en karriär inom bygg. Men också för att ändra kulturen inom bygg, ändra hur branschen och bostadspolitiken fungerar – så att det blir en attraktiv bransch som inkluderar alla. Hon menar att medvetenheten finns om problematiken, men att ingenting görs.
Ett fantastiskt samtal som du kan höra i Bopolpodden.

Efter inspelningen så satt vi i sittbrunnen i min trimaran och pratade lite mer, och då bland annat om hennes tatuering: Achieve with the greatest. Om vikten av att använda det allra bästa man har för att komma någonstans.
Vi har så lätt att se ner på oss själva och våra egna förmågor, fokusera på det vi inte klarar av, istället för att sätta fullt fokus på det vi kan och det vi faktiskt gör bra. Och att inte ge sig för att det är lite jobbigt längs vägen – mot det mål vi har satt upp.

Det jag lägger in i begreppet Achieve with the greatest är inte bara det, utan också vikten av att omge sig med de allra bästa för att åstadkomma det man vill. Man blir som man umgås. Jag tror att det ligger mycket i det. Att om jag ser till att omge mig med människor som vill mig väl, som sporrar mig, utmanar mig och gläds med mig, så har jag så mycket lättare att åstadkomma det jag vill – och ha roligt längs vägen.

Pratade med min dotter om det idag. För det gäller i yrkeslivet, men också privat. Att man får välja sina vänner. Och att det bästa är att välja vänner som vill att man ska lyckas.

Achieve with the greatest.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Alla som är med i Bopolpodden får en bok… 🙂

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Achieve with the greatest.

Pin It on Pinterest

Share This