Den senaste veckan har det skrivits spaltmeter om hur man sätter sina mål, eller debatterats huruvida det är bra att sätta mål eller inte. Personligen är jag övertygad om att det är effektivt. Och jag blev så uppfylld när jag läste de mål jag satte för 2013 och såg att jag faktiskt hade lyckats nå nästan alla, och de jag inte hade nått hade jag kommit en bit på vägen för att nå. Så under min sista semesterdag i Åre igår skrev jag ner vad jag ville uppnå under 2014. Både privata och yrkesmässiga mål, där de privata rör både min familj, min relation och min träning. Det som kändes viktigast för att mitt 2014 skulle bli det bästa året hittills.

Jag satte tydliga mål med vad jag vill som moderator, både omsättningsmål och vilka typ av uppdrag jag ville ha, men jag tror att det är viktigt att se till helheten och att jobba för att få hela livet att fungera och utvecklas. Annika R Malmberg Hamilton sa det så konkret och koncist på TV4. För att bli framgångsrik 2014 behövde vi anstränga oss. Gör vi det? Om inte – är det något vi behöver förändra? Det behövs utveckling för att man ska känna sig framgångsrik. Det här gäller inte bara på jobbet utan även i relationen till sin partner. Även här är det viktigt att sätta mål och utvärdera, och att fråga sin partner vad jag kan förbättra och utveckla för att vår relation ska utvecklas och bli bättre. Och när Annika sa det i TV kändes det som att Tilde gör det som jag tror att många gör fel: Man utgår från sig själv, och frågar i bästa fall sig själv vad man kan göra bättre i relationen, men man frågar inte sin partner. Superdumt eftersom det är svårt att bli en framgångsrik tankeläsare… Om fler skulle våga fråga sin partner och sedan ärligt anstränga sig istället för att gå i försvarsställning, tror jag att vi skulle se många fler lyckliga relationer. Jag satte ett par mål tillsammans med min man för vårt 2014. Allt detta är dock något som fortfarande är högst aktuellt även 2019.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Varför köra i barnbacken? Trots alla fall fick jag blodad tand. En dag ska jag kunna åka bräda på riktigt.

När det gällde min träning satte jag rätt tuffa mål för 2014. Under hösten 2014 offentliggjorde jag mina träningsmål här på bloggen. Och jag sprang milen på under 60 minuter, trots en kraftig inre kamp lyckades jag ta mig runt på 55 minuter vilket jag blev riktigt glad över. Så till Midnattsloppet justerades målet till: 53 minuter. Huvudmålet med min träning under hösten var att stärka mina knän så att jag kunde springa och åka skidor. Senare under vintern åkte jag en del skidor i Åre, och kände inte något i mina knän överhuvudtaget. Känns helt fantastiskt! Att jag på kuppen minskade mitt kroppsfett och ökade min muskelmassa var såklart en trevlig bonus. 2014 fortsatte jag att fokusera på varierad träning och att träna mer. Att springa ett par lopp och genomföra den lätta varianten av Stockholm Triathlon. Totalt skulle det ska bli drygt 300 träningstimmar. Allt går att följa på Funbeat där jag precis registrerat mig. Jag satte också som mål att lära mig åka Snowboard. Men det är mer av ett långsiktigt mål eftersom jag efter alla omkullåkningar i en isig backe insåg att jag behövde mer snö så att min rumpa inte blir så blå. 🙂

Det som jag dock ville skulle genomsyra mitt 2014 såg jag på väggen i Holiday Clubs spa-avdelning där jag unnade mig en fantastiskt skön spa-behandling. Nämligen: Live. Love. Laugh.

IMG_0072
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Live. Love. Laugh. Målbilden för 2014.

Live: Under 2014 bestämde jag att jag ska vara närvarande här och nu. Lyssna mer och njuta av livet.
Love: Jag ska älska. Både mina nära och kära, mitt jobb, och försöka att göra allt med kärlek.
Laugh: Jag ska skratta. Strunta i att irriteras över ovidkommande saker som väder och vind och parkeringsböter, för att istället se det positiva och vara mer självironisk.

Live. Love. Laugh. Tre ord som stod överst på mitt måldokument för det år som precis hade börjat och som fortfarande är väldigt viktiga ord.

IMG_0041
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Efter en dag i backen, i underställ, med min fantastiska man, fantastisk mat och fantastiskt bubbel. Sammanfattar målbilden ganska väl. Att jag är lite suddig får gå på självironikontot. 😉

 

Pin It on Pinterest

Share This