Den senaste veckan har det skrivits spaltmeter om hur man sätter sina mål, eller debatterats huruvida det är bra att sätta mål eller inte. Personligen är jag övertygad om att det är effektivt. Och jag blev så uppfylld när jag läste de mål jag satt för 2013 och ser att jag faktiskt har lyckats nå nästan alla, och de jag inte nått har jag kommit en bit på vägen för att nå. Så under min sista semesterdag i Åre igår skrev jag ner vad jag vill uppnå 2014. Både privata och yrkesmässiga mål, där de privata rör både min familj, min relation och min träning. Det som känns viktigast för att mitt 2014 ska bli det bästa året hittills.

Jag har satt tydliga mål med vad jag vill som moderator, både omsättningsmål och vilken typ av uppdrag jag vill ha, men jag tror att det är viktigt att se till helheten och att jobba för att få hela livet att fungera och utvecklas. Annika R Malmberg Hamilton sa det så konkret och koncist på TV4 igår morse. För att bli framgångsrik 2014 behöver vi anstränga oss. Gör vi det? Om inte – är det något vi behöver förändra? Det behövs utveckling för att man ska känna sig framgångsrik. Det här gäller inte bara på jobbet utan även i relationen till sin partner. Även här är det viktigt att sätta mål och utvärdera, och att fråga sin partner vad jag kan förbättra och utveckla för att vår relation ska utvecklas och bli bättre. Och när Annika sa det i TV igår kändes det som att Tilde gör det som jag tror att många gör fel: Man utgår från sig själv, och frågar i bästa fall sig själv vad man kan göra bättre i relationen, men man frågar inte sin partner. Superdumt eftersom det är svårt att bli en framgångsrik tankeläsare… Om fler skulle våga fråga sin partner och sedan ärligt anstränga sig istället för att gå i försvarsställning, tror jag att vi skulle se många fler lyckliga relationer. Jag har satt ett par mål tillsammans med min man för vårt 2014, men vi behöver prata igenom ett varv till vad vi var och en kan förbättra. Han är förvarnad.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Varför köra i barnbacken? Trots alla fall fick jag blodad tand. En dag ska jag kunna åka bräda på riktigt.

När det gäller min träning har jag satt rätt tuffa mål för 2014. I höstas offentliggjorde jag mina träningsmål här på bloggen. Och jag sprang milen på under 60 minuter, trots en kraftig inre kamp lyckades jag ta mig runt på 55 minuter vilket jag blev riktigt glad över. Så Midnattsloppet i augusti har jag justerat målet för: 53 minuter. Huvudmålet med min träning i höst har varit att stärka mina knän så att jag kan springa och åka skidor. Den gångna veckan har jag åkt en del skidor i Åre, och inte känt något i mina knän överhuvudtaget. Känns helt fantastiskt! Att jag på kuppen minskat mitt kroppsfett och ökat min muskelmassa är en trevlig bonus. Så 2014 kommer jag fortsätta att fokusera på att träna varierat och mer, springa ett par lopp och genomföra den lätta varianten av Stockholm Triathlon i augusti. Totalt ska det bli drygt 300 träningstimmar. Allt går att följa på Funbeat där jag precis registrerat mig. Sedan har jag satt som mål att lära mig åka Snowboard också. Men det är mer långsiktigt eftersom jag efter lördagens alla omkullåkningar i en isig backe inser att jag behöver mer snö så att min rumpa inte blir så blå. 🙂

Men det som jag vill ska genomsyra mitt 2014 såg jag på väggen i Holiday Clubs spa-avdelning där jag unnade mig en fantastiskt skön spa-behandling igår. Nämligen: Live. Love. Laugh.

IMG_0072
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Live. Love. Laugh. Målbilden för 2014.

Live: Under 2014 ska jag vara närvarande här och nu. Lyssna mer och njuta av livet.
Love: Jag ska älska. Både mina nära och kära, mitt jobb, och försöka att göra allt med kärlek.
Laugh: 2014 ska jag skratta. Strunta i att irriteras över ovidkommande saker som väder och vind och parkeringsböter, för att istället se det positiva och vara mer självironisk.

Live. Love. Laugh. Tre ord som står överst på mitt måldokument för det år som precis har börjat.

IMG_0041
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Efter en dag i backen, i underställ, med min fantastiska man, fantastisk mat och fantastiskt bubbel. Sammanfattar målbilden ganska väl. Att jag är lite suddig får gå på självironikontot. 😉

 

Pin It on Pinterest

Share This