Vad skulle du vilja göra som du inte gör?

Var och lyssnade på Johannes Hansen i eftermiddags, inspirationsföreläsare som kallas “Sveriges svar på Anthony Robbins”. Det var en riktigt tankeväckande upplevelse om att våga gå utanför sin komfortzon, bli modigare och mer handlingskraftig.

Johannes menar att mod är en muskel som vi tränar genom att utmana våra rädslor. Själv har han under förra året kört en kampanj, Fuck your fears, där folk har fått skicka in jobbiga utmaningar som han fått genomföra. Han pratar med inlevelse, charm och involverar publiken på ett skönt sätt. På hans hemsida kan du se filmer.

Det han sa som jag tog med mig är bland annat hans tre råd:
1. Identifiera vad du skulle vilja göra som du inte gör.
2. Hitta dina ursäkter som hindrar dig från att göra det du vill. Vi har ju alltid någon ursäkt till att inte våga steget, att vi behöver förbereda oss mer, att det är bättre timing nästa vecka, månad, år…
3. Hitta en sparringpartner som sparkar på dig. Och som bokstavligen hjälper dig att göra det du verkligen vill.

Att göra det man verkligen vill kräver mod. Det kräver att gå utanför sin komfortzon, för det är när man gör det, som man känner sig som mest levande.

Johannes avslutar sin föreläsning där han började. I början berättade han om tjejen han var kär i under skoltiden som han aldrig vågade gå fram till. Han avslutade med att berätta om när han många år senare träffade henne igen, när hon var tvåbarnsmor, och då sa till henne att han tidigare var väldigt kär henne. Hennes svar blev: “Varför sa du inget?”

Vad har du som du skulle vilja göra men inte gör? Vad har jag som jag kommer att ångra om jag inte gör?

Erkänn att det finns en del? Fuck your fears!

Pin It on Pinterest

Share This