Du går upp på scen och trots att du kollade tekniken innan, så fungerar det inte när du ska dra igång. Mardröm? Ja, eller också en dag på jobbet som bara är att hantera. Det är inte säkert att det behöver bli sämre.

Inledde dagen med frukostföreläsning hos en av mina favoritsamarbetspartners – eventbyrån Eventyr, som jag ofta jobbar med (senast i helgen då jag modererade ÅF:s globala chefskonferens som Eventyr arrangerade så framgångsrikt).  Var på plats i Teaterskeppet i god tid i morse och kollade så att allt fungerade som det skulle och att min presentation “Släpp retoriken – fokusera på publiken” visades på det sätt som var tänkt på skärmen. Inga problem. Inte just då.

Men efter det att Kristoffer Schjött-Qvist hade presenterat mig och min dator skulle kopplas in, så var det rena rama flipperspelet på skärmen. Teknikstrul och det interaktiva verktyg jag använder mig av syntes inte heller det på skärmen. Tur att jag hade min iPad så att jag ändå kunde köra de mer känsliga frågorna digitalt, och tur att jag hade en publik som var med på noterna och väldigt aktiva både analogt och digitalt.

Det är lätt att bli stressad när det inte går som man tänkt. Och jag erkänner. Inledningen på min presentation blev inte så skarp som jag önskat, inte fortsättningen heller… Eller också blev de helt okej. För det kan strula ibland, men om man kan sitt innehåll så går det att köra ändå. Publiken tror inte på dig mer för att du är perfekt eller gör en perfekt presentation. Sedan behöver det ju inte strula lika mycket som imorse för att budskapet ska bli trovärdigt, men det behöver inte bara vara en nackdel.

Oavsett vad så tänker jag köpa en ny dator. Och en ny adapter. Äntligen har jag fått en ursäkt. 🙂

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Kristoffer Schjött-Qqvist hänvisade till min bokrelease när han introducerade mig idag. En bokrelease där han utnämnde boken till “Årets julklapp”.

 

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Vad du än ska säga så bör du kunna sammanfatta det kort – helst i bara en mening.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Petter Stordalen är tydlig i sitt budskap “Culture is king”

 

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Teaterskeppet. En mysig men inte helt optimal salong, då man är långt ifrån de som sitter längst bort i lokalen.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This