Läste en artikel om en fascinerande person häromdagen. Olof Röhlander, mental styrketränare. Han har skrivit boken “Det blir alltid som man tänkt sig”, och menar att våra tankar styr oss så mycket mer än vad vi kan förstå. Därför gäller det att tänka bra tankar och att om jag tänker något riktigt mycket och matar mig själv, så är sannolikheten att det inträffar så mycket större. För sex år sedan gjorde han en löpsedel som han satte upp hemma där det stod att han var Sveriges bästa föreläsare. Förra året fick han priset.

Det som följt mig i veckan är hans Tio grundprinciper för mental styrka.

1. Rätt attityd är viktigare än rätt resurser
2. Omöjligt är inte ett faktum – det är en åsikt.
3. Det finns inga misslyckanden – bara feedback.
4. Ingen kan göra mig svag, ledsen eller irriterad utan min egen tillåtelse.
5. Hellre försöka och göra misstag än att inte våga alls.
6. Varje dag ovan jord är en bra dag.
7. Höga mål ger energi och kraft i nuet.
8. Vad som än händer i framtiden så kommer jag att klara av det.
9. Jag kan skapa och påverka min egen framtid.
10. Jag litar på mig själv och gör mitt bästa utifrån de resurser jag har tillgängliga.

Kloka principer. Och han har ju lyckats killen.
Nu ska jag göra min egen löpsedel och bli Sveriges bästa föreläsare.

Pin It on Pinterest

Share This