Nyårsafton är en så härlig dag. En reflektionens dag. Och i år också en städdag. Har rensat ut en massa tidningar och papper, vilket är enormt skönt. Börjar nästa år med ett rent hus och på ett nytt blad. Utan en massa skräp i vare sig hus eller själ.

2014 har varit ett på många sätt fantastiskt år. När jag tittar igenom mina bilder från året och det jag upplevt så har året på många sätt kantats av ökad dos motion och utmaningar. Jag satte som mål att träna 18720 minuter under 2014, men kom upp i 20702. Så för nästa år är målet högre. Den största vinsten är att mina knän fungerar igen och att jag kan springa och åka slalom utan att ha ont. Det roligaste är att jag genomfört två triathlon, tre springlopp och två bergsbestigningar. Kebnekaise i september och Breithorn på julafton. Breithorn är en av topparna på Europas andra högsta berg Monte Rosa som ligger vid Cervinia i Italien, dock inte den högsta toppen, utan på 4167 meter. Tillräckligt högt för att andningen ska kännas tyngre. Vi hyrde randonee-skidor med stighudar och tog oss upp för sista biten med stegjärn. En cool och kul bedrift. Vilken utsikt!

Och när jag går där och flåsar med halvrisig mage så tänker jag på boken “Tändvätska” som Annika R Malmberg Hamilton precis kommit ut med. “Idag talas det mycket om att vi borde varva ner och ta det lugnt, men sanningen är den att vi många gånger borde göra precis tvärt om. En avsaknad av meningsfulla utmaningar och tuffa ansträngningar är långt värre för oss än de där tillfällena då antalet bollar i luften råkat bli för många.” Jag håller med Annika. De gånger jag verkligen ansträngt mig för att lyckas med något, är njutningen efteråt så mycket större. Som att bestiga ett högt berg, eller att genomföra ett triathlon-lopp för första gången. Jag är nervös och vill egentligen backa ur innan, men efteråt är känslan obetalbar. Jag har ansträngt mig. Jag har lyckats.

Och jag tänker att 2015 kanske inte kommer att bjuda på lika många första-gången-upplevelser, men definitivt många upplevelser. Det kommer att bli fler triathlon-lopp och det kommer att byggas hus. Ett par stycken håller vi på med vilket i sig är en enorm prestation. Så jag ser fram emot att fjutta på med extra mycket tändvätska under 2015. Börjar imorgon. Nu är det dags att fira av det fantastiska 2014.

Gott Nytt År!

På Breithorns topp 24 december 2014
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • reddit
  • LinkedIn

På Breithorns topp 24 december 2014

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This