“Visst känns det som att det är så här det ska vara och alltid borde ha varit?”.

Träffade en kär vän idag som jag inte sett på evigheter. Vi jobbade ihop under många år och delade ofta livets funderingar och, vad vi själva tyckte, klokskaper. Konstaterade idag att mycket hänt under åren och att nu, när vi båda närmar oss en ålder han inte tyckte man borde prata högt om, så var det mesta väldigt bra. Riktigt, riktigt bra för att vara ärliga. Pratade om att vi båda hittat rätt jobbmässigt, jag berättade om alla roliga moderatoruppdrag som jag trivs så enormt med att göra, och det var då han sa: “Visst känns det som att det är så här det ska vara och alltid borde ha varit?”.

Jag tror att allt har sin tid. Att vissa perioder är det rätt med en sak, för att i nästa stund behöva förändras till något annat. Men samtidigt är inte tiden en ursäkt för att inte göra det jag vill just nu. Att se till att det blir som jag vill, där jag hör hemma och känner att jag kommer till min rätt, fullt ut.

En som är riktigt duktig på att se till att det blir som han tänkt sig är Olof Rölander, som i den här intervjun menar att det är bättre att älta det man vill ha, istället för det man inte vill ha. Och han vet vad han snackar om. 2006 satte han upp som mål att bli den bästa talaren. Nu har han blivit det två år i rad. På en av de konferenser där jag ska vara moderator i vår, Kommits i Karlstad, så är han en av talarna. Intressant! Gissar att jag får en hel del bra inputs då för att fortsätta göra det jag verkligen vill och tycker om. Där det känns som att det är som det ska vara. Och kanske alltid borde ha varit. Eller i alla fall ska vara framåt. Så länge det är rätt tid.

Pin It on Pinterest

Share This