Det är flera saker som får mig som kund att bli riktigt nöjd med en köpupplevelse. Framför allt hänger den på hur säljaren agerar och bemöter mig. Om jag känner mig sedd, uppskattad och välkommen. Fantastisk mat på en restaurang med usel service, gör hela upplevelsen till en besvikelse. Medan motsatsen oftast ger ett betydligt bättre betyg. Jag godtar något sämre mat om servicen och hela känslan, ambiancen, är fantastisk. Den allra bästa köpupplevelsen är såklart om säljaren och servicen är lika otroligt bra som produkten eller tjänsten i sig. Det är då jag gärna kommer tillbaka.

Den som känner mig vet att jag är kinkig när det kommer till min absoluta favoriträtt råbiff. Jag har inte provat alla i stan, men många. Igår var det dags för en ny. När jag frågade servitören, som på ett charmigt och trevligt sätt fixade ett bord i den överfulla restaurangen trots att vi inte bokat i förväg, vad han rekommenderade så sa han utan tvekan råbiff. På andra plats tonfisk. Valet var självklart. Råbiff och Sallad Nicoise som jag och min man delade. Perfekt kombo. Det var den godaste råbiff jag ätit i Stockholm, och då finns det andra riktigt bra på bland annat Bistro Berns och PA&co.

Många tycker att en råbiff ska vara klassisk med alla ingredienser på sidan så att man blandar sin egen råbiff, medan jag går till en restaurang för att få uppleva deras expertis i en färdigblandad råbiff (blanda själv gör jag hemma). Den på Lydmar var färdigblandad (med extra dijonsenap på sidan) och så underbart krämig. Gjord på högrev med mycket majonnäs (inte grädde som vi först trodde) och med både svart och vit tryffel i smeten. Ljuvligt god. Till drack vi en riktigt bra amerikansk pinot noir, också här ett tips från en kunnig och påläst servitör.

En riktigt lyckad kväll med goda vänner. Alltifrån sällskapet till maten och servicen var förstklassiskt. Jag kommer garanterat tillbaka.

IMG_2011
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn
IMG_2013
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn
IMG_2009
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • reddit
 • LinkedIn

Pin It on Pinterest

Share This