Jag har nyss lyssnat på Vinter i P1 med min kära föreläsarkollega Olof Röhlander. Om vikten av att göra en omstart. Och jag blir berörd. Kanske för att jag också är en person som har lämnat en relation, och varit syndabock, men förmodligen framför allt för att jag har gjort omstarter. Inte bara en gång, utan ett par avgörande gånger i mitt liv. Ibland behöver vi göra det. Rejäla omstarter, som vi kanske inte är helt trygga i när vi väl gör dom, men som med facit i hand har visat sig vara så bra. 

Behöver du göra en omstart?

Nu är rätt tid. Vi har precis påbörjat ett nytt år. Många planer, nyårslöften och mål har satts. Det viktigaste är inte vad du lovat dig själv, det viktigaste är vad du verkligen gör. Att du vågar göra verklighet av det du tänker. 

Låt 2019 bli ett år då du gör verklighet av det du drömmer om. Ge dig själv gåvan att komma lite längre än tidigare. Det finns inte några garantier på att det kommer att bli bra, det enda jag vet är att vi lättare ångrar det vi inte gör, än det vi gör. 

Jag har ännu inte ångrat mina livsval. De har inte varit självklara i stunden, de har krävt mod och målmedvetenhet – jag har i ärlighetens namn egentligen inte vetat vad jag haft för mål… Men de har till slut blivit bra. Riktigt bra till och med. 

Våga ta ditt nästa steg. 

För ett år sedan hade jag förmånen att få coacha en person att starta eget företag, efter att i alla år ha varit anställd med bra förmåner. Idag säger hen att det är det bästa beslut hen har gjort. 

Vi ångrar inte det vi gör, bara det vi inte gör. 

Låt det här året bli ett år då du gör verklighet av dina drömmar. Då du tar ett steg till.

Och om du behöver hurra-rop och sparkar i baken – så slå en signal. 

Pin It on Pinterest

Share This