Det har skrivits spaltkilometer om Marcus Birro i veckan. Hur klantig han var som kandiderade till partiledare för KD för att bara några timmar senare dra tillbaka sin kandidatur. En naivitet som kostade honom ett TV-jobb. Men som samtidigt gav honom en egen show på Expressen-TV.

Man kan tycka vad man vill om Birro, men hos mig har han imponerat. Idag. På Mix Megapol i morse så sa han att alla som kommenterar och säger elaka saker bör fråga sig själva varför de gör det, och vem som vinner på det. Han poängterade att han inte är någon elak person, att han inte vill något illa. Och det är precis där jag blir imponerad. Att han orkar tala om sig själv gång på gång och utan att be om ursäkt ändå säga att han bara vill väl. För det är ju så med Birro, det han gjort är ju något som drabbar honom själv. Ingen annan tar skada eller mister jobbet för att han kanske lite ogenomtänkt och utan att kommunicera tillräckligt med TV4 kandiderar som partiledare och kort därefter tar tillbaka det. Det är bara Birro som lider av det. Och det behöver han väl inte påminnas om i alla medier som finns.

Vi fungerar rätt märkligt vi människor. Det är så lätt att trycka ner andra och påtala deras fel och brister. Framför allt offentliga personer, för det “ska dom ju ändå tåla”. Varför gör vi det? För att själva framstå som så mycket bättre? Det gör vi ju inte. För när vi trycker ner andra, som egentligen inte gjort något egentligt fel utan bara varit gjort något som drabbar dem själva, är det inte då vår egen oduglighet lyser igenom som mest?

Nu ska jag se Birros Bord.

Pin It on Pinterest

Share This