Jag gjorde en rejäl peronlighetsanalys häromdagen som bland annat visade att jag är en person som vill ha balans i tillvaron (Vill inte alla det?). Men hur får man en bra balans mellan allt? Jag har funderat och jobbat en del med det sista året och känner att jag hittat det som passar för mig. Jag har börjat träna mer regelbundet och mer varierat. Kombinerar styrketräning ett par gånger i veckan med daliga powerwalks (nöjer mig med en halvtimme på morgonen så att det verkligen blir av), jogging någon eller ett par gånger i veckan och så lite annat efter humör (skidåkning, simning, badminton…). Det är inte överdrivet mycket träning, utan snarare något jag känner att jag kan hålla fast vid. Länge.

När det gäller kosten så har jag försökt sätta mig in vad jag och min kropp mår bäst av för att jag ska må bra och prestera bra. Jag följer inte någon diet utan äter mindre kolhydrater, väldigt mycket grönt, utan att ta bort något helt och hållet. Har testat periodisk fasta, men har inte riktigt gått igång på det. Däremot så kompletterar jag träning och bra mat med vitamintillskott, vilket jag framför allt har märkt att mina knän mår bra av. Magnesium och kalcium ökar elasticiteten i musklerna, och det har varit väldigt bra för mina knän (kände ingenting i knäna under sportlovet då jag åkte slalom varje dag. Fantastisk känsla!)

Det sista vi behöver är ännu ett diettips. Mia Skäringers debattartikel i Aftonbladet sätter fingret på en hysteri som inte är helt sund. För även om det är väldigt bra att vi fokuserar på hälsa och sunda ideal, så är det inte sunt om den enda motivatorn är att vara så smal som möjligt.

Visst. Jag håller koll på min vikt, men den är inte det som motiverar mig mest till att äta sunt och träna. Men efter en vecka som den här, då jag varit förkyld, lite febrig och hängig, och betydligt mer stilla än vanligt, så syns det på vågen och jag längtar enormt efter att börja träna igen. För jag älskar god mat. Jag äter väldigt lite godis, däremot så älskar jag mörk choklad. Och jag hittade en “tröst” igår (det kändes som en tröst just då jag kände mig lite extra ynklig). För en tidigare Bounty-fantast som jag är, så är detta så nära Bounty-himmelriket man kan komma. Marabous mörka choklad med kokos. Efter en lunch med kycklingfilé, ungsstekta rotsaker och sallad, så är det bra att komplettera med mörk choklad till kaffet. Och så några bitar till, och några till… Tala om balans i livet.

Nu är det dags för en powerwalk i solen.

Pin It on Pinterest

Share This