Det finns vissa möten, intryck och upplevelser som stannar kvar längre än andra. I morse var jag moderator på affärsnätverket Arndt’s chefsfrukost på Operakällaren. Magnus Hedman berättade om sin väg från framgångsrik landslagsmålvakt till ett liv i kaos med skilsmässa, droger, prostituerade och självmordsförsök. Allt beskrivet i nya boken “När ljuset släcks”.

Magnus har verkligen levt sitt liv inför öppen ridå. Tidningarna har skrivit om allt, och mer därtill. Vi har alla kunnat följa hans liv och många lögner via löpsedlarna. Nu är det med brutal ärlighet och självinsikt han redogör för hur han agerat och varför han i många situationer handlat så fel och ogenomtänkt. Och när han nu väljer att ge sin bild av det som hänt, som en terapi och renande process för att ta sig tillbaka, så kan man inte annat än älska det han gör. Och på sättet han gör det.

När man hör Magnus berätta om allt som hänt, och när han sedan svarar på de frågor både jag och publiken ställer, så kan i alla fall inte jag tvivla på att allt han säger är helt igenom sant och ärligt, med ett rent och ärligt uppsåt. Som han säger så är det här hans chans. Hans enda chans att komma tillbaka och göra något bra av det liv han har. Det är hans ansvar att se till att det blir så bra som möjligt. Samma för mig och det enda liv jag har.

Anledningen till att vi så ofta ogillar personer som gör fel och blir uthängda i media, är då de nekar till det som skett. För det märks när någon ljuger. Om personerna däremot direkt erkänner att det blev galet, så är vi mycket mer förlåtande. Och vi glömmer fortare. Jämför Mona Sahlin mot Gudrun Schyman. Helt olika sätt att hantera sina misslyckanden i media, och också helt olika bemötande från oss på sidan om.

Sanningen kommer alltid fram. Förr eller senare. Därför finns det inte något viktigare, för sin egen skull, att göra som Peter Lemarc så otroligt bra beskriver i låten Säg som det är.

Här samtalar jag med nätverkets grundare Mikael Arndt. En riktigt brinnande och entusiastisk driver.

Här står jag med en gigantisk blombukett jag fick som tack för att jag var moderator. Så vacker och cool! Nu måste jag köpa en stor vas, för någon så här stor har jag inte… 

Pin It on Pinterest

Share This