Det börjar närmar sig. Och det är riktigt häftigt att få vara med på resan när en helt ny utmärkelse tar form. Årets vd. Det är ett pris som instiftats av Executive People och motivation.se, där jag är deras expert inom kommunikation (vem som nu vågar benämna sig det. Inte min idé…). Nu har jag intervjuat den tredje jurymedlemmen om priset, Sigrun Hjelmquist. Mycket erfaren person, både från rollen som vd (20 år på Ericsson) och som styrelseproffs (har idag många uppdrag, bland annat som ordförande för Addnode).

Jag imponeras av människors övertygelse och engagemang. Och det som blir tydligt i de förhållandevis korta intervjuerna med de som sitter i juryn för Årets vd, är att de är väldigt engagerade och övertygade. Om hur viktig vd-rollen är, och hur viktigt det är att besitta olika egenskaper som vd.

Igår träffade jag alltså Sigrun Hjelmquist. Hon var rätt kort och koncis i sina svar, eller klar över sin uppfattning kanske man hellre ska tolka det. Här kan du se intervjun med henne. Det är den kortaste av de tre jag gjort so far. Får se om vi får tag i Bicky Chakraborty innan det är dags för dagen D, den 25e oktober, då Årets vd ska koras.

Sigrun Hjelmquist om Årets vd

Pin It on Pinterest

Share This