”…när hon ber om min uppmärksamhet hummar jag ett svar som om jag lyssnar, men i själva verket är jag inte där. Och jag inser att jag agerar likadant i många situationer, både på jobbet och privat.”

Visst är det så att vi lever i en otroligt spännande tid där utvecklingen går i en fascinerande snabb takt. Men distraktionerna är minst sagt många att hantera och ofta är det lättare att fly in i sociala medier en stund istället för att titta någon djupt i ögonen och föra ett samtal. Vi konsumerar information 11 timmar per dygn (media, mejl, mobilen, nätet…) varav 75 minuter i genomsnitt på Facebook. Ett vanligt dygn tar vi upp mobilen 221 gånger, enligt en ny undersökning. Samtidigt umgås vi i snitt 12 minuter med våra barn…

Min krönika på motivation.se idag handlar om förtroende och vad som händer om man tappar det. Något att reflektera över inför det nya året kanske?

Pin It on Pinterest

Share This