Det finns ett par lysande undantag, två kvinnor över 40, men annars är utbudet dåligt. Utbudet av bra tacktalare. Om man är en av tre nominerade till en Guldbagge så borde det inte vara så krångligt att räkna ut att man har trettiotre procents risk att man måste hålla ett tacktal som svenska folket ska orka stå ut med. De flesta av årets vinnare hade glömt det. Tyvärr.

Men galan räddas. Jag trodde aldrig att jag skulle skriva detta, men galan räddas, inte av Eric Gadd, utan av Petra Mede. Aldrig har hon varit bättre. Förberedd, rolig, charmerande. Och med en riktigt bra sammanfattning av Åbergs Sällskapsresor.

De flesta tycker att det är läskigt att stå på scen, inför en massa andra och hålla tal. Vad som är dokumenterat är att det är betydligt lättare, och blir också betydligt bättre, om man förbereder vad man ska säga. Och om man övar. Gärna flera gånger så att man så långt det är möjligt lär sig det man ska säga utantill. Ett tips till dig som någon gång blir nominerad. 33 procent är en del.

Pin It on Pinterest

Share This