Nu är den här! Kommunikationsboken med konkreta råd och tips om hur du blir bättre på att kommunicera, även det du absolut inte vill. För en ledare, säljare eller för vem-som-helst handlar vardagen ofta om att kommunicera det man inte vill eller känner för.

Det är en ära att få dela med mig av mina tankar tillsammans med Anna Almberg, Antoni Lacinai, David Phillips, Inger Hansson, Johan Appel, Johan Dahl, Jon Forssell, Lena Skogholm, My Gross, Patrik Nordkvist och Sofia Karlsson, i boken 12 talares tankar om kommunikation.

Du hittar den antingen via hemsidan eller på Adlibris där dem också går att få som e-bok.

Här kommer några tips på hur du kan förbättra din kommunikation, även om du inte brinner för ditt budskap initialt:

Våga vara personlig

När du ska göra en företagspresentation som någon annan gjort, inled exempelvis med något du varit med om som har med ditt jobb att göra, hur länge du jobbat i organisationen, vilka fördelar du har upplevt osv. Då kommer resten av din presentation att upplevas personlig och trovärdig för den som lyssnar!

Var inte en robot

Om du ska hålla en presentation med ett mer negativt budskap, kanske att din organisation behöver skära ner och säga upp personal, visa känslor och berätta att du tycker att det är tufft och att du känner med alla som är drabbade. När du vågar säga att du tycker att det är svårt, men att ledningen bedömer att detta är den enda vägen framåt, blir det mer trovärdigt även om det är ett mycket svårt budskap.

Ta hjälp av andra

Brainstorma med kollegor om innehåll och upplägg. Det är så mycket lättare att få ett budskap trovärdigt om du går igenom olika möjligheter med andra som kan utmaningarna och verksamheten, de kan se saker som du själv inte ser. Precis som i de flesta sammanhang är flera personer starkare än en.

Det här var bara några av alla tips på hur du kan lära dig kommunicera på topp när du träffar en kund, kollega eller en medmänniska.

Vill du ha fler tips? Du kan beställa boken, via min hemsida och få den signerad av mig, eller här!

Pin It on Pinterest

Share This