Det var inte helt givet. Men helt rätt. För 12 år sedan idag, den 8e maj, gick jag ut genom dörren från min dåvarande arbetsgivare – ut i en lika varm och strålande sol som idag – och startade mitt bolag BellaCom. Efter ett antal år som radio- och tv-journalist, och nästan ett decennium som marknadschef, så trodde jag att jag skulle fortsätta som anställd. Men då jag fick en förfrågan om ett uppdrag så blev det lätt att ta steget – trots att jag privat var relativt nyskild med två små barn och det hade varit mer tryggt att fortsätta som anställd. Jag har aldrig ångrat det valet.

Den första tanken med företagsnamnet var Bellman Communication. Alldeles för långt. Snabbt kom BellaCom till mig, som har en djupare betydelse – Vacker Kommunikation. Att om kommunikation ska lyckas så behöver den vara äkta och på riktigt – vacker.

BellaCom började som en kommunikationsbyrå som hjälpte företag och organisationer med både strategisk och praktisk kommunikation och pr. Den lilla byrån växte till sex personer, det gick bra och var roligt. Men något gnagde i mig. Jag ville något annat, men jag visste inte vad.

När jag sedan fick en förfrågan om att moderera en konferens så föll poletten ner. Jag hade ofta modererat de interna konferenserna på Capgemini, det it- och managementkonsultbolag jag var marknadschef på tidigare, men jag hade aldrig sett moderator som ett yrke. I själva verket var det mitt perfekta jobb, där jag kunde kombinera mina journalistkunskaper med mina erfarenheter av både små entreprenörsbolag och ledarskapet i ett stort globalt bolag. Nu började arbetet med att vrida mitt lilla bolag till något helt nytt. Jag monterade ner kommunikationsbyrån samtidigt som jag marknadsförde mig som moderator.

Det har gått ganska många år nu och idag är jag flitig som moderator, som talartränare och jag föreläser mer och mer. Jag har nästan alltid känt att jag har trivts där jag har varit och med det jag har gjort, men aldrig förut så tydligt som nu. Allt det jag tidigare har gjort, alla mina tidigare erfarenheter, har flätats samman. Jag hade inte kunnat arbeta med det jag gör idag om jag inte haft mina tidigare upplevelser med mig.

Jag har nog aldrig känt mig så tillfreds med det jag gör och med livet i stort som nu. Jag känner att jag är på rätt plats, jag omger mig med många varma och skickliga personer och jag ser en stor potential i vad som finns att utveckla framåt.

Jag tror att jag kommer att fortsätta leva och verka med BellaCom så länge jag är aktiv. Jag tror att jag alltid kommer att vilja arbeta med att hjälpa andra att utvecklas som talare och skapa effektiva möten. Att verkligen kommunicera äkta och på riktigt. Det är det som är vackert. BellaCom.

“Foto: Truls Busch Från moderatoruppdrag för Rambolls Engineering for Life gala 26 april 2018”

Pin It on Pinterest

Share This