Det blir äventyr med Eventyr

Du går upp på scen och trots att du kollade tekniken innan, så fungerar det inte när du ska dra igång. Mardröm? Ja, eller också en dag på jobbet som bara är att hantera. Det är inte säkert att det behöver bli sämre.

Inledde dagen med frukostföreläsning hos en av mina favoritsamarbetspartners – eventbyrån Eventyr, som jag ofta jobbar med (senast i helgen då jag modererade ÅF:s globala chefskonferens som Eventyr arrangerade så framgångsrikt).  Var på plats i Teaterskeppet i god tid i morse och kollade så att allt fungerade som det skulle och att min presentation ”Släpp retoriken – fokusera på publiken” visades på det sätt som var tänkt på skärmen. Inga problem. Inte just då.

Men efter det att Kristoffer Schjött-Qvist hade presenterat mig och min dator skulle kopplas in, så var det rena rama flipperspelet på skärmen. Teknikstrul och det interaktiva verktyg jag använder mig av syntes inte heller det på skärmen. Tur att jag hade min iPad så att jag ändå kunde köra de mer känsliga frågorna digitalt, och tur att jag hade en publik som var med på noterna och väldigt aktiva både analogt och digitalt.

Det är lätt att bli stressad när det inte går som man tänkt. Och jag erkänner. Inledningen på min presentation blev inte så skarp som jag önskat, inte fortsättningen heller… Eller också blev de helt okej. För det kan strula ibland, men om man kan sitt innehåll så går det att köra ändå. Publiken tror inte på dig mer för att du är perfekt eller gör en perfekt presentation. Sedan behöver det ju inte strula lika mycket som imorse för att budskapet ska bli trovärdigt, men det behöver inte bara vara en nackdel.

Oavsett vad så tänker jag köpa en ny dator. Och en ny adapter. Äntligen har jag fått en ursäkt. 🙂

Kristoffer Schjött-Qqvist hänvisade till min bokrelease när han introducerade mig idag. En bokrelease där han utnämnde boken till ”Årets julklapp”.

 

Vad du än ska säga så bör du kunna sammanfatta det kort – helst i bara en mening.

Petter Stordalen är tydlig i sitt budskap ”Culture is king”

 

Teaterskeppet. En mysig men inte helt optimal salong, då man är långt ifrån de som sitter längst bort i lokalen.

 

 

Stordalen, guldklänning och misslyckade medarbetare

Ömsomt viskande, ömsomt skrikande. När Petter Stordalen med alla känslor involverade proklamerar att Culture is King, och att det är en ren investering att betala 40 miljoner kronor för en konferens (som han räknar hem i minskad sjukfrånvaro och betydligt mer nöjda medarbetare) så är det få som tvivlar. Förmodligen ingen. För Petter är övertygande på riktigt, och han har gripande exempel på hur och vad Choice Hotels gör för att sätta personalen och kulturen främst. Resultaten talar ju, som man säger, för sig själva.

Hélène Barnekow, Telias Sverigechef, är lika inspirerande och övertygande hon. Om än inte lika skrikande. Att vända ett så att säga ”mossigt” bolag som Telia kräver sitt ledarskap, och sin kundbesatthet. Hélène visade hur systematiskt de jobbat, hur transparent hon är som ledare, och förklarade att de kommit en bra bit på väg – men att de har en lång väg kvar. När en i publiken anonymt via det interaktiva verktyget sa att hen inte alls såg Telia som kundfokuserade så svarade Hélène direkt att hon gärna ville prata med den som ställt frågan i pausen för att veta mer. Tydligt att hon vill förändring. Och på frågan om vilket råd hon vill ge till yngre ledare sa hon snabbt ”Lyssna inte för mycket på oss som är äldre”.

Det var en både intressant och intensiv kväll 16 november då Årets vd i fyra olika kategorier utsågs. Jag hade förmånen att moderera galan för sjätte året i rad, den här gången med den både ytterst kompetente och härlige vd:n på Företagarna Günther Mårder. Och den här gången bytte vi om till guldklänning och guldväst inför prisutdelningen. Vissa dagar på jobbet är helt klart lite mer flärdfulla än andra.

Många av talarna och pristagarna betonade vikten av att låta medarbetare misslyckas. Och det pratar ledare ofta om. Men så kom förra årets vinnare av Årets vd Stora företag, Erik Ringertz på Netlight, och sa (innan han skulle lämna över priset till årets pristagare) att han inte alls tycker att vi ska låta medarbetare misslyckas. Vi ska däremot låta medarbetare lyckas. Finnas där och stötta så att de får alla möjligheter att lyckas. Tala om att se på samma sak från en annan betydligt mer positiv vinkel. Förmodligen är det fler medarbetare som lyckas med det synsättet. Och kanske bidrar det till att vd:n får priset Året vd.

 

Moderator med Günther Mårder

Ett försök att ta en snygg publikselfie

Övertygande Petter Stordalen

”Frågor på det?” Ingen i publiken hade någon följdfråga på Petters budskap… 😉

Hélène Barnekow – besatt av kundbesatthet

Cool lokal på coola hotell At Six. Det blir så bra med en riktigt bred duk.

 

Panel med Lisa Lindström, vd Doberman, Johan Skarborg, koncernchef Academic Work och Lisa Gunnarsson, Nordenchef LinkedIn

 

Årets unga VD – Joachim Lindström Ideal of Sweden AB

Årets VD Små företag – Katarina Walter Antrop AB

Årets VD Mellanstora företag – Katarina Sjögren Petrini Ticket Leisure Travel AB

Årets VD Stora företag – Ola Serneke Serneke Group AB

Erik Ringertz, Netlight. Årets VD Stora företag 2016

Alla vinnare, tillsammans med Eventdrottningen Anna Hermes, en moderator i guldklänning  och Lärargalans fantastiska initiativtagare Beata Kull

Välj din partner

Ett bra råd inte bara för privatlivet. På de två senaste konferenser jag har haft förmånen att moderera, TeliaIOTSymposium i måndags och RadarSummit igår, så var budskapet detsamma. För de som vill lyckas i denna snabbt föränderliga och disruptiva värld så gäller det att kroka arm med andra som kompletterar dig. Aldrig har det varit mer tydligt att varken människor eller verksamheter inte är starka ensamma.

Radar presenterade The Perfect Storm, deras nya rapport som handlar om att IT-ekosystemet står inför en disruptiv förändring, som är större än vi någonsin har sett. Just det här kommer bland annat innebära att en tredjedel av IT-leverantörerna kommer att slås ut inom 24 månader. Radar och andra analysföretag har under flera års tid förutspått Den perfekta stormen. Nu finns alla förutsättningar på plats och man kan med lokal fakta och ny forskning för första gången ge en tydlig bild av stormens innehåll, riktning och när den kommer att inträffa.

Det finns all anledning att kroka arm med rätt personer och företag för att få ett lyckligt liv framåt.

Han har publikt förutsett Oljepriskrisen och Finanskrisen. Nu menar Marc Anderson att Ericsson kommer att gå under om vi inte gör något…

 

Med Hans Werner, vd på Radar

Freddie Rinderud på Radar presenterar The Perfect storm

Inom 24 månader kommer stormen att slå till

Fantastisk scen på RadarSummit

Telia IoTSymposium

Panelen sa att Stockholm har alla förutsättningar att få världens första riktigt Smarta stad

 

Du som är en naturbegåvning – det måste gå av sig självt för dig?

Det finns de som tror att vissa är födda för att stå på scen. Att de är naturbegåvningar som inte behöver förbereda sig och träna, utan allt bara kommer på uppstuds och blir så där härligt fängslande perfekt. Och visst, det finns självklart personer som verkligen tycker om att äntra scenen, som njuter av det och gör det med större lätthet än andra. Men de allra flesta behöver anstränga sig rejält för att insatsen ska nå det resultat man vill nå.

Som för Sofie Jonsson. Igår skrev hon så fint på LinkedIn om min nya bok och berättade hur väl hon kände igen sig i det jag skrev om i början av boken:

Det senaste året har jag haft förmånen att jobba med Anna Bellman och i veckan trillade hennes bok ”Släpp retoriken: fokusera på publiken” ner i brevlådan. Första kapitlet berör din inställning till att tala inför en publik och jag kunde inte känt igen mig mer. Vid flera tillfällen har jag fått höra:
1. Du som är så bra på scen – du kan ju inte bli nervös?
2. Du är ju en naturbegåvning på att hålla presentationer – det måste bara gå av sig självt för dig?

Svaren är nej, jag blir såklart nervös (ibland väldigt nervös) och det kommer verkligen inte av sig själv. Men precis som Anna uppmanar väljer jag alltid att se nervositeten som något positivt och taggande, och jag förbereder mig alltid. För det handlar inte om talang – det handlar om inställning och förberedelser. En prestation kommer aldrig av sig själv, oavsett om den är en presentation inför publik eller något helt annat. Så är ni sugna på att utveckla er förmåga att tala inför en publik kan jag varmt rekommendera Annas bok som ni hittar här.

 

Jag blir så glad att Sofie sätter fingret på det här. För de allra flesta går det inte av sig självt. För de allra flesta krävs förberedelser och många stunder av träning för att det ska låta spontant och naturligt. Som Winston Churchill lär ha sagt ”Det finns inte mycket som kräver så noggranna förberedelser som oförberedda tal”. Han la tydligen ner betydligt mer tid på sina ”spontana” tal än på sina politiska. Men så fick han ju också nobelpriset för bland annat sin talekonst.

 

Vågar du vara operfekt?

”Det är så svårt för mig att tänka ‘good enough’ jag som är en prestationsprinsessa”. Kommentaren kommer den här gången från en högt uppsatt kvinnlig chef under ett samtal som handlade om vår vilja och ambition att göra allt perfekt. Män säger det inte högt men tänker likväl att de behöver prestera perfekt för att duga – att om de inte gör det så kan de bli påkomna som en bluff. Det är min erfarenhet av alla de ledare som jag talartränat genom åren. Alla vill vi vara perfekta och prestera på topp, utan möjlighet för omgivningen att ifrågasätta ett dugg. Naturligt.

Jag har själv klantat till det ett par gånger på slutet. Inte grovt, inte så att det blivit tidningsrubriker och de få som sett och märkt har nog inte höjt på mer än möjlightvis ett halvt ögonbryn, men själv har jag funderat på varför jag tycker att det är så jobbigt att misslyckas, om än bara litegrann. För jag vill vara perfekt. Jag vill vara professionell. Jag vill vara oklanderlig. Men ärligt talat – är det ett framgångskoncept?

Många pratar om vikten av att våga misslyckas. Och det är betydligt lättare sagt än gjort. Därför läser jag ”Våga vara operfekt” av Brené Brown och blir påmind om vikten av äkthet, lek, samhörighet och tillit. Att jag är värdefull, till och med då jag klantar mig. Även om det skulle leda till rubriker. Lättare sagt än gjort. Vi är snabba på att döma. Men jag vill inte vara sån. Inte mot andra, inte mot mig själv.

Därför är jag så glad att det är en av huvudteserna i min bok, som lanseras om ett par veckor. Släpp retoriken – fokusera på publiken. Om du vill lyckas nå fram till andra så handlar det inte om att göra det på ett perfekt oklanderligt sätt, utan om att göra det på ett äkta sätt – det är först då det blir trovärdigt. I det äkta tillåts misstag. Något de flesta jag talartränat ser som det allra värsta: att råka göra fel på scen. Men om du vill lyckas, så handlar det inte om att du ska fokusera på dig själv, och på att du ska vara perfekt. Det handlar om att lägga allt sitt fokus på den du vill nå.

 

Här berättar jag mer om boken, som kommer att finnas till försäljning från den 27 september. Bland annat på Bokus.com.
”Retorik handlar om att vi ska vara perfekta som presentatörer.
Men vi människor tror inte på perfekta presentationer,
vi tror på äkta personer”. 

Så blir du innovativ

Allt fler inser vikten av att fokusera på innovativa idéer och lösningar för att kunderna ska fortsätta med sitt gillande. Men hur många är innovativa på riktigt? Hur gör man för att vara innovativ på riktigt? Det är lätt att det blir mycket prat…

Sitter på tåget på väg hem från Karlstad efter en helg med Sogeti Innovation MeetUp, skönt nöjd och trött. Vilken helg! 500 galna och goa it-konsulter och en exklusiv konsert med Miriam Bryant som grädde på det fantastiska moset. För det här var en konferens som inte bara pratade innovation utan som faktiskt skapade innovation. På riktigt.

Förutom en del inspirerande innovationsexempel av Sogetis egna digitala experter (Essy Dahlin, Andreas Sjöström, Christian Forsberg och Michiel Boreel) och den mest innovativa kunden Husqvarna, så fick alla 500 medarbetare på 1,5 timme skapa egna innovationer. Det kom ut 73 påbörjade förslag (några riktigt, riktigt bra) på så kort tid. Lösningen: De använde OCH istället för MEN. Vi människor har en tendens att dissa nya idéer direkt genom att se hindren och säga men… Om vi istället säger OCH så ger vi utrymme till nya tankebanor och nya riktningar. Det är då innovation verkligen kan skapas. Det blev otroligt tydligt under denna korta och intensiva workshop som jag fick känslan var konferensens höjdpunkt, förutom Miriam Bryant då. Detta unikum av kvinnlighet och kaxighet.

Stort tack för att jag fick leda denna konferens: Världens bästa marknadschef Therese Sinter med världens största drive, världens bästa eventbyrå Eventyr med världens bästa demonproducent Magnus af Trolle och alla fantastiska Sogetiare.

Nu fortsätter vi. Nu säger vi bara OCH.

Sogeti 3 Med Sogetis vd Sergio de Brito Sogeti 1  Sogeti 4 Sogeti 6 Sogeti 7BästisarMiriam Bryant

 

Alla bilder tagna från Instagram #sogetisweden

Med samtal får du med dig människor

Om du vill få med dig människor mot ett gemensamt mål är samtal, att du tar dig tid och är uppriktigt intresserad och inlyssnande, otroligt viktigt. Det var en av nyckelpunkterna för Projektverktygsdagen 2017 som jag modererade idag, som bland annat berörde hur du lyckas med komplexa projekt. Det handlar om människor.

Det borde Danderyds kommun, och framför allt kommunstyrelsens ordförande Olle Rechenberg, inse. Igår kväll modererade jag ett samtal om integration. Danderyds kommun har beslutat att ta emot 148 flyktingar och bygga modulbostäder nära två gymnasieskolor. Därför arrangerade tre föräldrar ett informationsmöte för att få information om hur integrationen kan göras på bästa sätt – för att få veta mer. Polisen och frivilligorganisationer ”En utsträckt hand” var där, men kommunen vägrade. 6 personer därifrån var inbjudna, men ingen kom. Olle Rechenberg sa igår till Danderyds nyheter:

– Även om jag inte hade varit upptagen så hade jag inte medverkat i det här mötet. Jag tror inte det är en bra idé att arrangera ett stormöte i en sån här komplicerad fråga. Det skulle kunna komma 100 personer och min erfarenhet är att det sällan blir bra diskussioner.

En sådan gång är det härligt att bevisa att det visst kan gå att föra riktigt bra samtal, kanske speciellt då ämnet är svårt. Igår var ett sådant exempel.

En av de som deltog i samtalet var Johan Westerholm från ledarsidorna.se. Han beskrev kommunens agerande som ”En feghet som spänner över blockgränserna”.

Jan Berlin, kommunpolis, och frivilligorganisationen ”En utsträckt hand” visade på fina exempel från Täby och Österåker där de kommit längre i flyktingmottagandet, där brottsligheten minskat och där kommunmedborgarna är positiva.

Charbel Gabro, fantastisk föreläsare och livscoach, visade med sitt egna exempel från en flykt från Syrien hur tacksam han är för att bo i Sverige, och vad som krävs för att lyckas möta nya människor. Att det är möten som behövs. Att våga mötas. Att våga säga hej. Att våga se människor.

Oavsett om du leder stora projekt, eller ska hantera en inflytt av nya människor i en kommun, så är det möten som krävs. För det är människor det handlar om.

Skärmklipp 2017-05-30 18.03.08 Skärmklipp 2017-05-30 18.02.48 Skärmklipp 2017-05-30 18.02.33 Skärmklipp 2017-05-30 18.01.44

Digitaliseringsministern tycker inte om Twitter

Sverige har en unik möjlighet att nyttja digitaliseringen inom planering, byggande och förvaltning, och ta en internationell tätplats inom området.” 

Så började inbjudan till den dag om att Arbeta Smart inom planering och byggande som jag modererat idag. En dag som varit fylld av hur vi kan använda digitaliseringen på ett ännu bättre sätt, hur staten borde peka mer med hela handen för att få det att hända, och vikten av att alla kommuners och organisationers ledningar vågar vara modiga för att få det att hända. Och inte minst att våga göra fel. Varje dag.

Vår bostads- och digitaliseringsminister var på plats. Berättade om olika initiativ inom Smarta städer och att 1 januari 2019 är hans mål för krav på BIM och standarder för en digital planprocess.

På frågan om varför digitaliseringsministern inte använder Twitter svarade han ”Jag tycker inte om Twitter”. Jag undrade om det var ett för kort format för honom, bara 140 tecken, men han sa att det kan bli så fel på Twitter. Som om det är enda arenan där missförstånd kan ske…

Peter Eriksson. Anna Bellman   Arbetasmart Pelarsalen 2017-05-08Twitterberöm

Smart. Smartare. Smarteyes.

De är en uppstickare som förändrar en bransch. Smarteyes är ett exempel på att det går att tänka nytt och att lyckas. När de i helgen firade tio framgångsrika år hade jag förmånen att vara moderator. Ett mycket speciellt uppdrag. Speciellt då det lika gärna hade kunnat vara jag som var en av optikerna. Min farfar startade Salanders Ur, Guld & Optik som min pappa tog över. Jag hade möjligheten att ta familjeföretagen in i den tredje generationen men var mer intresserad av journalistik, så jag blev inte ägare av Synsam-butiken i Ö-vik. Men jag älskade att jobba där under min uppväxt och kärleken till glasögon har jag kvar.

Därför var det speciellt att få jobba med Smarteyes igår. Och jag måste säga att den stämning som vd Thomas Kusoffsky skapade i början av konferensen, all den hängivenhet som medarbetarna visade under hela eftermiddagen och all den kärlek jag som moderator mötte, har jag nog aldrig varit med om förut. Vilket gäng!
Det visar också vikten av att få en riktigt bra start. För om man sätter stämningen i början, så kommer den att hänga kvar. Inte bara det att mitt jobb som moderator blir lättare, hela dagen blir bättre och budskapet lättare att ta till sig.

Smarteyes ägs av Mellby Gård och ordförande Johan Andersson är mer än nöjd över bolaget och hur det utvecklas. Det har gått bra i tio år, det kommer att gå ännu bättre de kommande tio. Därom råder inga tvivel. Think pink.

IMG_0894.JPG IMG_08921

Dummare idag än igår

Att leda en hel dag som heter Smart Conference borde ju innebära att man också blir smartare. Kan man tycka. Men ju mer och djupare kunskaper jag får kring digitaliseringens olika utmaningar desto mer inser jag hur svindlande området är. Och hur fascinerande den tid vi lever i är. Med ens sköljer en tacksamhetens våg in över förmånen att få leva här och nu. För det är mycket som händer. Och det händer snabbt.

Dagen bjöd på många insikter, många klokskaper, många konkreta grejer över vad som faktiskt går att göra framåt med rätt fokus. Att det framför allt handlar om att få med sig människor, såväl ledning/styrelse som medarbetare. Tekniken finns redan. Robotarna likaså. Det är inte framtid, det är här och nu.

Vissa delar under konferensen kändes mer än exklusiva. Som när superkrögaren Björn Franzén visade hur han med sin iPad digitaliserar sin restaurang och kan hålla samma höga kvalitet i sin nya restaurang i Hong Kong, trots att han inte fysiskt är på plats. Tror inte att han pratat om det någon annanstans. Och tror inte att någon annan på hans nivå använder möjligheterna på samma sätt. Fascinerande.

Kjell A Nordström avslutade dagen genom att bland annat leverera insikten att vi varje dag blir lite dummare än vi var igår – eftersom mängden information ökar lavinartat för varje dag som går. Jobbig insikt på en Smart konferens. Samtidigt så för digitaliseringen med sig så mycket positivt och så många möjligheter att ja, den gör oss faktiskt lyckligare (två superkorta utdrag ur ett en timmes fantastiskt föredrag).

En förmån att få leda en så intressant dag med så många insikter. Och även om jag kan förstå att jag är lite dummare idag än jag var igår, så tycker jag ändå att jag är riktigt smart – som jobbar med så många smarta människor i så många smarta sammanhang. Tack Axians.

Smart Conf inledning med Stefan Kulhanek Smart Conf Björn Franzén Smart Conf Anna Bellman Smart Conf Avslutning Smart Conf Panel Smart Conf Kjell A Nordström Smart Conf Anna och Kjell A N

 

 

Fotograf (förutom selfien med Kjell A Nordström): Peter Holgersson